Meksika'nın ücra köşelerinde yaşayan Müslümanlar keşfedildi

Meksika'nın ücra köşelerinde yaşayan Müslümanlar keşfedildi

Bölgede önceden Maya gelenekleri ile 'çağ dışı' bir yaşam süren kabile, zamanla güzel ve temiz kıyafetler giymeye, yaşamlarını ve sosyal hayatlarını hizaya çekmeye başlamış

Risale Haber-Haber Merkezi

Meksika dahil Amerika kıtasının 1492 yılındaki keşfi sırasında bölgedeki medeniyetlerini kurmuş ve yaşatmakta olan Mayalılar zaman içinde tarih sahnesinden silinmeye başladı. Onun yerine bölgede büyük bir katolik toplum oluşmaya başladı.

İzole kabilenin İslamiyet ile şereflenmiş olması şok etkisine neden oldu

Meksika'nın farklı yerlerini fotoğraflamak için ülkeyi gezen bir fotoğrafçı, bölgede Katoliklerin arasında kalmış, fakat etnik olarak hala Mayaların Tzotzil kabilesine ait olan bir Müslüman kabilenin varlığını fark etti. Böylesine izole bir etnik kabilenin İslamiyet ile şereflenmiş olması şok etkisine neden oldu.

Meksika'nın Chiapas eyaletinde bulunan San Cristobal de las Casas şehrinde bulunan bu Müslümanlar dağlık bölgelerde yaşıyor. Bu kabile bir dönem Katolik dininin misyonerleri tarafından Hristiyanlaştırılmış olsa da, şimdilerde Müslüman kimlikleri ile ön plana çıkıyor.

Bölgenin Müslüman olmasında Ahmediya Müslüman topluluğundan bir çok üyenin kabilenin arasına yerleşmesinin büyük payı olmuş. Bölgedeki Ahmediya sorumlusu Mustafa, buraya ilk geldiklerinde garipsendiklerini, ardından zamanla iyi ilişkiler kurduklarını ve bu nedenle kabile içinde topluca İslamiyet'e geçenler olduğunu söyledi.

İslamiyet'in temiz bir din olduğunu fark ettik

Tzotzil Mayaları içinden sonradan Müslüman olan Muhammed Amin adlı kişi, kabilesinin İslamiyet'e geçmesinin sebebini şöyle açıklıyor: "İslamiyet'in temiz bir din olduğunu fark ettik. Temizliğe büyük önem veriyorlardı. Ayrıca burada çoğumuz tek Allah'a inanıyorduk, fakat bölgedeki azizler bize yalan söylemişti. Müslümanların asla bizim topraklarımızda gözü olmadı." 

Katolik papazlar da Müslüman oldu 

Reuters'ın haberine göre bölgeyi gezen fotoğrafçı-gezgin Edgard Garrido, yerel halkın İslamiyet'e geçişlerinin 1980'lere kadar dayandığını söylüyor. Bölgede önceden Maya gelenekleri ile 'çağ dışı' bir yaşam süren kabile, zamanla güzel ve temiz kıyafetler giymeye, yaşamlarını ve sosyal hayatlarını hizaya çekmeye başlamış. Bölgede sadece etnik olarak Mayalılar değil, Katolik papazların da Müslüman olduğu yine Garrido'nun verdiği bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum