Mehmetçik için teknolojik boya

Mehmetçik için teknolojik boya

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Mehmetçiğin kamufle amaçlı kullandığı “gizleme boyası” teknolojisine yönelik projelere hazırlanıyor.

Müsteşarlık, arazideki birliklerin kullandığı “Geliştirilmiş Gizleme Ağı” ve “Mobil Gizleme Sistemleri” tedarikine de çalışacak.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı; Personele Yönelik Gizleme Boyası Teknolojisi ve Uygulamaları Bilgi İstek Dokümanı yayımladı. Mehmetçiğin arazide kamufle amaçlı kullandığı ve insan cildine tatbik edilmesi suretiyle değişik bantlarda çalışan gözetleme araçlarına karşı görünmezlik sağlayan “personel gizleme boyası" teknolojisine yönelik gerçekleştirilmesi planlanan projeler için altyapı hazırlanacak.

KIZILÖTESİ GÖZETLEMEYE ATLATIYOR

Gözetleme araçlarına karşı personele görünmezlik sağlayan “gizleme boyası" için; karadan ve havadan yapılan kızılötesi gözetlemeyi engelleyerek personelin gizlenme imkan ve kabiliyetini artıracak nitelikte olması gerekiyor. Cilt üzerine tatbiki kolay ve çabuk olması; istenildiğinde ciltten kolayca uzaklaştırılabilecek özelliğinde olması gereken boyanın insan sağlığına zarar verecek maddeleri içermeyecek. “Gizleme boyası" için istenen diğer özellikler şöyle: “Anti-personel radarlara karşı personele gizlenme kabiliyeti kazandıracak veya gizlenme kabiliyetini artıracak. Anti-bakteriyel özellikte olacak. Böceklere karşı itici özellik taşıyacak. Güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyacak."

Mobil gizleme için sektöre danışılacak

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, arazideki birlikler ile hareket halindeki silah, sistem ve taktik araçların gizlenmesine yönelik Geliştirilmiş Gizleme Sistemi Projesi için bilgi isteğinde bulundu. Proje kapsamında; “Geliştirilmiş Gizleme Ağı” ile hareket halindeki silah, sistem ve taktik araçların gizleme imkan ve kabiliyetini artırmak maksadıyla “Mobil Gizleme Sistemleri” tedarikine yönelik olarak sektördeki firmalardan bilgi talep edildi.

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.