Mehmet Görmez: Koronavirüs ilahi bir ayettir, en çok kabul edilen dua ise

Mehmet Görmez: Koronavirüs ilahi bir ayettir, en çok kabul edilen dua ise

Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, koronaviürs musibetini Kur'an ve Sinnete göre yorumladı

RİSALEHABER

Tarihin koronadan önce ve sonra diye ikiye ayrılacağını belirten Mehmet Görmez, videolu mesajında, Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan virüsün tüm insanlığı adeta esir aldığını belirtti.

Tarihte ilk defa Kabe kapandı, tavaf durdu, say durdu

Görmez, "Hayat durma derecesine vardı. Ülkeler sınırlarını kapattı. Ulaşım asgari düzeye indi. Ticari hayat yavaşladı. Eğitime, hatta camilerde ibadete ara verildi. Belki de tarihte ilk defa Kabe kapandı, tavaf durdu, say durdu, Medine kapandı, Mescid-i Aksa kapandı. Bütün camiler kapılarını ibadet eden insanlara kapatmak durumunda kaldı" dedi.

Bütün bunlar insanın en güçlü olduğu bir zamanda gerçekleşiyor

Koronavirüs'ün ilahi bir ayet olduğuna dikkat çeken Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün insanlığı endişe kapladı. Üstelik bütün bunlar insanın en güçlü olduğu bir zamanda gerçekleşiyor. Bilgi, bilim, iletişim, teknoloji devrimlerinin yaşandığı, bütün insanlığı yok edecek kimyasal silahların üretildiği bir dünyada gerçekleşiyor. Tıp ve ilaç sanayinin zirve yaptığı, ölümsüzlüğün çarelerinin araştırıldığı, uzayda hayat alanlarının arandığı bir dünyada gerçekleşiyor. Ve kibrin, azgınlığın, şımarıklığın kol gezdiği böyle bir zaman diliminde ancak mikroskopla görülebilen bir virüs bütün insanlığın hayatını adeta teslim alıyor.

Koronavirüs ilahi bir ayettir

"Konunun insani boyutu ihmal ediliyor. Bu işin ruhi, manevi boyutu üzerinden henüz yazarlar yazmaya başlamadı. Bu sadece bir sağlık konusu olmaktan çıkmıştır. Ölüm korkusunu aşmak ancak dinin verdiği yüksek mana ile mümkün olmuştur. Bugün de bilimi ve aklı yok saymadan İslamın verdiği anlamlarla yaşadıklarımızı daha doğru anlamlandırabiliriz. İnsanı, vahyi ve kainatı birlikte ele aldığımızda bu tür musibetler biri ilahi adet değil, birer ilahi ayettir. İlahi azap değildir. Bir kıyamet de değildir. Kur'an'a göre bu musibet bir ayettir. Ve ibret alınmalıdır. 

Allah'ı yok saymak en büyük yanlış

Allah'ı yok sayarak, O'nun varlığa ve kainata yerleştirdiği kanunları gözardı ederek musibetleri okumak ve yorumlamak yapılabilecek en büyük yanlışlardan bir tanesidir. 

En çok kabul edilen dua

Dua, dua, dua. En kabul edilen dua filli duadır. Bunu iyilik hareketine dönüştürebiliriz. Kirasını ödeyemeyen kardeşine yardım en büyük duadır. İşe gelemeyen işçisine işverenin maaşını ödemesi en büyük duadır. Bu zor zamanlarda iyilik hareketi başlatmaktır. En büyük dua herkesin birbirine dua etmesidir."

Videonun tamamı

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum