Mehmet Fırıncı ağabey hakkında kim ne dedi?

Mehmet Fırıncı ağabey hakkında kim ne dedi?

Sosyal medyada gündem oldu

RİSALEHABER

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebesi Mehmet Fırıncı ağabeyin vefatının ardından taziye mesajları yayınlandı.

İşte onlardan bazıları:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Ömrünü İslam’ı öğretmeye, anlatmaya ve ahlaklı nesiller yetiştirmeye vakfetmiş olan, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Fırıncı’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay

Mehmet Fırıncı Ağabey Hakka yürüdü. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine, tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Ömrünü yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in talebesi olmaya ve inançlı nesillerin yetişmesine vakfetmiş Mehmet Fırıncı beyefendinin vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet makamı Alî olsun

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül

Mehmet Fırıncı Ağabey emaneti Rabbine teslim etmiş. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

Mehmet Fırıncı ağabey... Şefkati, muhabbeti, asaleti ve tevazusuyla gönülleri rahatlatırdı... Cenab-ı Allah rahmet eylesin

Diyanet İşleri eski Bakanı Mehmet Görmez

Muhterem Mehmet Fırıncı ağabey’e Rahman ve Rahim Rabbimizden engin rahmet niyaz ediyorum. Halim bir ahlakın sahibi merhumun mekanı cennet makamı ali olsun. Talebelerine ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum.

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan

Cenab-ı Allah rahmet eylesin Mehmet Fırıncı Ağabey

İsmailağa Camii

Said Nursi (Rahmetullahi Aleyh)in talebelerinden muhterem Mehmet Fırıncı Hoca Efendi vefat etmiştir. Merhuma Mevla Teala'dan rahmet, yakınları, talebeleri ve sevenlerine sabr-ı cemil ve ecr-i cezil niyaz ederiz.

Yusuf Kaplan

Bediüzzaman’ın son talebelerinden #MehmetFırıncı Ağabey vefat etti.

Tebessümüyle herkesle rahat kesb-i muarefe etmesiyle  özellikle de sürekli olarak gençler üzerinde titremesiyle çok sevildi, kalıcı izler bıraktı. Allah rahmet eylesin. Makamını âlî, mekânını cennet eylesin.

Müfid Yüksel

Üstâd Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinden, Risâle-i Nur Câmiasının duâyenlerinden,  kadim aile/baba dostumuz Mehmed Fırıncı Ağabeyimiz Hakk'ın (C.C) Rahmetine kavuşmuştur. Mehmed Fırıncı Ağabey'e Cenâb-ı Hakk'tan sonsuz Rahmet, kalanlara sabr-ı cemil niyâz ediyorum.

Dr. İhsan Şenocak 

Said Nursi Hazretlerinin(ra) talebelerinden, iman ve İslam yolunun muazzez hizmetkarı Mehmet Fırıncı ağabey Dünya vazifesini ikmal edip Rabbine yürüdü. Allah Teala mekânını Cennet, makamını ali, ders halkasındaki kardeşlerini ona hayru'l-halef eylesin.

Dursun Ali Erzincanlı

Mehmet Fırıncı ağabey...
92 yıllık çınar...
Yirmi yedi yıl önce Moral Fm’de tanıdım.
Ne gördümse istisnasız hep güleç yüzünü gördüm.
Hizmet ettiğin Nur’lar kabrini aydınlatsın

Bekir Develi

“Nasıl talebe olunur” sorusunun en iyi muallimi idi..
Allah rahmet eylesin..
Çok sevdiği Üstad’ı ile cennetinde cem eylesin inşallah..

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan

"Alimin ölümü alemin ölümü gibidir." Mehmet Fırıncı Ağabey, ömrünü ilim ve irfan yoluna adamış, tevazuu ve nezaketiyle bir gönül insanıydı. Allah rahmetiyle muamele eylesin...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal

Bir güzel insan. Nezaketi, letafeti ve deruni inceliği ile insanî olanı güzelleştiren, Üstad’ın talebesi Mehmet Fırıncı ağabey aramızdan ayrıldı. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin

Ömrünü Kur’an ve İman hizmetine adamış Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden olan Mehmet Fırıncı ağabey Hakk’a yürüdü.Rabbim mekanını Cennet eylesin.

Şemseddin Bektaşoğlu

90 yıllık ömrünü Kur’an ve iman hizmetine adayan Mehmet Fırıncı ağabey Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Mekanı cennet olsun. Rabbim salihlerle haşreylesin. Güzel bir kuldu.

Mustafa Armağan

Bir yıldız daha kaydı semamızdan. Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı abi vefat etmiş. "Inna lillah ve inna ileyhi raciun" Hakikaten özü de sözü de latif bir insandı Saray nezaketi ve muhatabını ezen bir tevazuu vardı. Mekanın cennet olsun güzel ağabey.

Muhammed Emin Yıldırım

Mehmet Fırıncı ağabey, güzel bir bahçenin, son kalan güllerindendi. Tevazu elbisesi, iman yolunda hizmet her daim en büyük hedefiydi. Vuslatı nihayete erdi. Çok sevdiği Aziz Üstadına ve yol arkadaşlarına kavuşmaya gitti. Allah (cc) rahmet eylesin. Mekânı cennet, makamı âlî olsun.

Veyis Ateş

Munisliği, efendiliği, ilmi ve hiç bitmeyen talebeliğiyle örnek bir insan emsal bir müslümandı; şahidiz. Allah rahmeti ile muamele etsin. Kabrin nûr olsun Fırıncı Abi...

Serdar Tuncer

“Tekrar mülâki oluruz bezm-i ezelde
Evvel giden ahbâba selam olsun erenler”
Bir Fırıncı Abi, bir şefkat menbâı göçtü yalan dünyadan. 
Rabbim rahmet eylesin, makamı âlî, menzili mübarek olsun.

Eyüp Gökhan Özekin

İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun

Bediüzzaman'ın talebesi Mehmet Fırıncı ağabey (Mehmet Nuri Güleç) dâr-ı bekaya irtihal etti. 92 yıllık ömrünü Kur’an ve iman hizmetiyle geçiren; iyiliği, nezaketi, mütevaziliği ile bilinen bir alim, bir dava adamıydı. Allah rahmet eylesin.

Mustafa Akyol

Risale-i Nur camiasının en kadim ve kıymetli ağabeylerinden Mehmet Fırıncı hocaya Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine Allah'tan başsağlığı diliyorum.

Türkiye'de artık kaybetmeye başladığımız güler yüzlü, mütevazi, mülayim Müslüman imajının timsaliydi. Nur içinde yatsın.

Abdurrahman Dilipak

Fırıncı abi vefat etmiş. İnna lillah ve inna ileyhi raciun. (Allah'tan geldik O'na geri döneceğiz) Allah ölümüze dirimize rahmet etsin.

Abdurrahman Uzun

Mücadelesini verdi.
Mücadelesinin bir meyvesine de nail oldu, nasip...
Bu dünyadan bir Mehmet Fırıncı ağabey geçti gitti...
Menzili açık olsun, yolcuğu mübarek olsun, Rabbim rahmetini esirgemesin. Amin

Mücahit Birinci

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı'nın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Fırıncı ağabeye Allah'tan rahmet, ailesine ve camiaya başsağlığı diliyorum. Devletine, milletine her daim bağlılığına şahidiz, mekanı cennet olsun.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum