Mehmet Fırıncı ağabey dualarla ebedi aleme uğurlandı

Mehmet Fırıncı ağabey dualarla ebedi aleme uğurlandı

Dün vefat eden Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebesi Mehmet Fırıncı ağabeyin cenaze namazı öğle namazının ardından Eyüp Sultan camiinde kılındı

İbrahim İpekoğlu-RİSALEHABER

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı namaza İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, çok sayıda milletvekili, cemaat, tarikat temsilcisi, yurt içi ve dışından gelen Nur talebeleri ile vatandaşlar katıldı.

Kendisiyle son görüşmemiz Ayasofya Camii açılışında oldu

Namaz sonrası bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Mehmet Fırıncı hocamıza Allah rahmet eylesin. Kendisiyle son görüşmemiz Ayasofya Camii açılışında oldu. Göz yaşlarıyla, büyük bir bahtiyarlıkla, yılların beklentisinin gerçekleşmesinin mutluluğu içindeydi. Büyük bir zat. Allah kendisinden razı olsun. Biz şahitlik ediyoruz ki Mehmet Fırıncı hocamız ömrü boyunca Allah'tan razı oldu, O'nun bütün emirlerini yerine getirmeye, nehiylerinden uzak durmaya gayret etti. Dua ediyoruz ki Rabbimiz de ondan razı olmuştur inşallah. Hep rehberlik etti. Allah'ın rızasını kazansınlar diye hep gençlerle ilgilendi. Dünden beri onunla ilgili o kadar tezkiye yapıldı ki biz adeta bunları tekrar edeceğiz. İnşallah geride bıraktığı gençler kötülükten uzak durarak yaşar, onun tevazusunu, güzel tebessümünü hatırlarlar. Tebessüm sadakadır. Mehmet Fırıncı hocamız da ömrü boyunca bu sadakayı verdi" dedi.

Fırıncı ağabeyin cenazesi kılınan namazın ardından Eyüp Sultan cami haziresine defnedildi. Definden sonra duayı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptı. Diyarbakır Ulu Cami emekli baş imamlarından Ali Mülayim hoca Münacaat okudu. İçişleri bakanı Süleyman Soylu İstanbul Valisi Ali Yerlikaya defin işlemi bitene kadar defin yerinde kaldı.

92 yıllık ömrünü Kur’an ve İman hizmetinde geçiren, tevazuu, şefkati, nezaketi ile gönüllerde taht kuran, asrımızın mühim bir Kur’an tefsiri olan Risale-i Nur’ların neşriyatında ve birçok dünya diline çevrilmesinde çok önemli hizmetler gören muhterem Fırıncı ağabey dün saat 10.40 itibariyle Rahmet-i Rahmana kavuşmuştu.

foto_galeri-002-001.gif

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum