Mehmet Ali Birand'ın Said Nursi projesi sır oldu!

Mehmet Ali Birand'ın Said Nursi projesi sır oldu!

Birand'ın vefatından hemen sonra açıklanmıştı ancak üzerinden 8 yıl geçti hâlâ bir sonuç alınamadı

Ahmet Bilgi-RİSALEHABER

Ünlü Gazeteci Mehmet Ali Birand vefatının 8. yılında anılıyor. Birand'ın vefat etmeden önce üzerinde çalıştığı son projelerden biri Bediüzzaman Said Nursi ile ilgiliydi. 

17 Ocak 2013 tarihinde vefat ettiğinde projeden bilgisi olanlar Birand'ın çalışmasını anlatmıştı.

Said Nursi için Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den randevu istemişti

Dönemin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın vefat etmeden önce Bediüzzaman Said Nursi belgesel hazırladığını şöyle açıklamıştı:

"Allah rahmet etsin, nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun. Mehmet Ali Birand iki belgesel hazırlıyordu. Bunlardan haberim var ve benim de yardımımı, desteğimi istedi ve her fırsatta yardımcı olmaya çalıştım. Hem 'Erdoğanlı Yıllar' diye; bir de Bediüzzaman Said Nursi ile ilgili bir belgesel hazırlıyordu. Biliyor musunuz bilmiyorum. Ankara'da son olarak Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Bey'le görüşmek istedi, randevu talebinde bulundu ve randevu vermişti kendisine." 

Arınç: Bediüzzaman belgeselini Mart 2013'te yayınlamayı düşünüyordu

Yine o günkü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mehmet Ali Birand'ın Said Nursi belgeseli çalıştığını Mustafa Sungur ağabeyin Bedi dersanesine yaptığı ziyarette şu sözlerle açıklamıştı:

"Demokrat bir insandı. İnanmak istiyordu, belki de inanıyordu. Ameli yoktu. Günahkarlığını her zaman söylüyordu. İnanlara saygısı vardı. En son benimle 32. günde röportaj yapmıştı. Sonra bir ekibini bana gönderdi. Bediüzzaman Said Nursi belgeseli yaptığını söylemişti. Bildiğim kadarıyla soruları cevapladım. Başka kimlerle konuştu bilmiyorum. Kurtuluşuna vesile olur inşallah. Çok iyi bir gazeteciydi. Bu tartışılmaz. Çok iyi bir belgeselciydi. Bu da tartışılmaz. Bediüzzaman Said Nursî belgeselini Mart ayında yayınlamayı düşünüyordu."

Said Nursi belgeselinin detayları

Mehmet Ali Birand'ın vefat etmeden önce Bediüzzaman Said Nursi belgeseli için bir çok mekanda çekim yapıldığı, bir çok kişiyle de röportaj gerçekleştirildiği ve belgeselin "Aklın Nuru" adıyla yayınlanacağı belirtilmişti.

2013 yılının Mart ayında televizyonda yayınlanması planlanan belgeselin 10 bölüm halinde sunulacağı ve Cumhuriyet, Milliyetçilik, Kürt Sorunu, Laiklik ve Şeriat, Siyaset, İslam Birliği, Eğitim, Nurculuk, Said Nursi'nin kırmızı çizgilere karşı tavrı alt başlıklarından oluştuğu ifade edilmişti.

Birand'dan sonra belgeselin akıbeti ne oldu?

Mehmet Ali Birand'ın vefatının üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen Said Nursi belgeselinin akıbeti bir türlü açıklanmadı. Birand'ın belgeseli kimin adına yaptığı, vefatından sonra neden yayınlanmadığı soruları cevaplarını bekliyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum