Mehmet Abidin KARTAL

Mehmet Abidin KARTAL

Vicdan, yeni dünyanın kapısını çalıyor…

Vicdan

Vicdan insanın iyilik yönünü temsil eder.

Vicdan, sevginin kaynağıdır; insanlar arasında sevgi, hoşgörü, yardımlaşma huzura giden yoldur.

Sevgi, barış, yardımlaşma insanlığın mutluluğunu, refahını arttırır

Vicdan iyilikten, hukuktan, adaletten, merhametten, vermekten yanadır.

Vicdan Allah tarafından kişinin içine yerleştirilen, iyiyi kötüden ayırt etmeyi sağlayan bir güçtür.

Vicdanlı insan, iyilik etmekten lezzet alır, kötülükten de elem duyar.

Vicdanın dini olmaz.

Vicdanı silahla yok edemezsiniz.

Vicdanını dinleyen zalimin karşısında, mazlumun yanında olur.

Vicdanlı insan haklı olan güçlüdür der.

İnsanın bir hayır, bir de şer yönü vardır.

İnsan bu dünyada ya hayrı ya şerri tercih eder.

Hayrı tercih edenler vicdanlı insanlardır. Dünyada iyiliğin, adaletin hakim olması için gayret gösterirler.

Şerri tercih edenler insanlar, merhametsiz, vicdansız; menfaatleri için her türlü kötülüğü, haksızlığı, zulmü ve adaletsizliği meşru görürler ve yaparlar.

İnsanlığın şer yönünün hayır yönünün önünde yol almasının sonucu olarak, bitmek bilmeyen menfaat hırsı ve doymak bilmeyen nefsi arzuları günümüze kadar hiç değişmedi.

İnsanın şer yönüne mağlup olarak bugününden yeryüzüne adım attığı ilk gününe doğru geri dönüp baktığımızda utanılacak, kendi yanlış inancı doğrultusunda büyük vahşetleri işlediğini, katliamlar yaptığını, hayatı yaşanmaz hale getiren çok kötü, çirkin şeyleri yaptığını görürüz.

Tarih boyunca şerrin temsilcileri vicdansız zalimler hep var olmuş, mazlumlar, masumlar da zalimlerin zulümleri altında inlemişlerdir; fakat bu inleyiş, kanlı gözyaşları, çocukların gözlerinden dökülen korkulu bakışlar, zalimlerin, katillerin sonunu da getirmiştir.

Bu vahşetler günümüzde de hala devam ediyor.

7 Ekim 2023 ten beri Gazze’de yaşanan vahşeti, soykırımını izliyoruz.

Dünya tarihinde en büyük vahşet, en büyük şer, en büyük kötülük, en büyük zulüm, en büyük vicdansızlık, en büyük çirkinlikler yaşanıyor, Gazze’de…

Küfür, insanı gayet aciz bir canavar hayvan yapıyor. Katil İsrail Gazze’de, Filistin’de hamile kadınları daha doğmamış bebekleriyle, ağzı süt kokan bebekleri, çocukları, onların anne ve babalarını masum insanları vahşice öldürmeye devam ediyor. Gazze’de çiçekler solmaya devam ediyor. Soykırıma sessiz kalan başta ABD olmak üzere batı dünyasının elinde Gazzeli bebeklerin, çocukları, masumların kanı var. Bu kan onları boğacaktır.

Gazze’de Hamas ne yapıyor?

Hamas Gazze’nin kuva-yi milliyesidir, kendi topraklarında işgalci İsrail’e karşı direniyorlar. Filistinlilerin yaptığı da kurtuluş savaşıdır.

Hamas, Filistin davasının kahramanlarıdır. Gazze’nin karanlık tünellerinde kuva-yi milliye ruhuyla vatanlarını savunan kahramanlar, yeryüzünün esenliğe kavuşacağı bir dünya çağı yaşanacağını müjdeliyorlar. Katil Siyonist İsrail’in gerçek çehresini, vahşetini, yalanlarını ortaya çıkarıyorlar.

Hakiki imanı elde eden kainata meydan okur. Gazze’nin kahramanları Katil Siyonist İsrail’e, onun yanındakilere meydan okuyorlar.

“Hamas’ın neleri geliştirdiğini bilmiyoruz” diyen eski İsrail başbakan Ehud Olmert uyarıyor: “Gazze'de İsrail'i hayal bile edilemeyecek belalar bekliyor.” Bekleyip göreceğiz. Dünya görecek. Bu dünyada hikmet kanunu işliyor. Biz hikmete tabiyiz.

“Sizin hayır sandığınız şer, şer sandığınız şeyde hayır vardır. Allah (c.c.) bilir, siz bilmezsiniz.” (Bakara Suresi, 216. ayet)

Katil İsrail vahşetlerini yalanlarla örtmeye çalışıyor

İnsan yaptığı kötülüğü, çirkinliği, vahşeti hiç kimsenin bilmesini istemez, kendini temize çıkarmak için, gizlemek için her yolu dener.

Katil İsrail yaptığı barbarlıkları, vahşetleri dünyanın gözünden saklamak için, haklı olduğunu anlatmak için propaganda makinesi gibi işleyen yayın kuruluşları, yalan haber ve dezenformasyon yoluyla haklı çıkaracak sahte bir gerçekliği bütün dünyaya anlık olarak pazarlamaktadır. Instagram ve Facebook'un sahibi sosyal medya devi Meta'nın, İsrail aleyhindeki birçok haberi, İsrail’i eleştiren görüntüleri, yazı ve resimleri sildiği, sansür uyguladığı iddia ediliyor.

Sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, İsrail'i Gazze, Filistin halkına uyguladıkları soykırım nedeniyle eleştirmesi "Yahudi karşıtı" olmakla suçlanmasına sebep oldu.

Musk, X'teki paylaşımında söz konusu iddialara yönelik, insanlık için sadece en iyisini ve herkes için müreffeh ve heyecan verici bir gelecek dilediğini aktaran Musk, "Hiçbir şey gerçeklerden daha fazlası olamaz" ifadesine yer verdi. Bunun üzerine, Yahudi lobisi Elon Musk üzerindeki baskısını artırdı. X platformuna reklamlar durduruldu.

Elon Musk, katıldığı televizyon programında da, sunucu X'teki paylaşımlarınız ve Filistin'le ilgili paylaşımlara izin verdiği için reklamlarını çeken büyük firmalar sebebiyle yatırımcıların endişelerini sordu.

Musk soruya, ''Umurumda değil. Ben inandığım şeyleri söylüyorum. Bunun için para kaybedersem de kaybederim.'' diye cevap verdi.

Elon Musk doğruyu yaptığı için milyar dolarlar kaybediyor ama vicdanının sesini dinliyor. Petrol zengini İslam ülkelerinin liderleri ne yapıyor? Doğru için, hak için menfaatlerini kaybetmeyi göze alabiliyorlar mı? Cevabı siz verin.

ABD ve Avrupa’da “Filistin’e Destek, Siyonizm’e Lanet!” mitinglerine katılan halkların, X platformundaki haber ve görüntülerden etkilendikleri ifade ediliyor.

7 Ekim'den bu yana İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına dair 100'ün üzerinde yalan haberin ifşa edildiğini belirten İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un ifadeleriyle bu haberler, özellikle çok üst seviyedeki devlet yetkilileri hatta devlet başkanları eliyle sorumsuzca üretilip yayılıyor.

Katil İsrail yaptığı vahşeti, barbarlığı dünyanın görmesini istemiyor. Bunun için teknolojinin bütün imkanlarını kullanarak yalan haber ve dezenformasyon yoluyla yaptığı vahşetleri gizlemeye çalışıyor.

Güneş balçıkla sıvanmaz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.

Katil İsrail’in kendimi savunuyorum diye gösterdiği olayların yalan olduğu her geçen gün ortaya çıkmaya başladı.

Bir İsrail TV kanalında, Hamas’ın 40 bebeğin kafasını kestiği yönünde, dezenformasyon içeren açıklamalar dile getirilmiştir.

Söz konusu iddia ilk olarak bir İsrail TV kanalı tarafından dile getirilmiş ancak bu haberi doğrulayacak herhangi bir bilgi veya belgeye yer verilmemiştir.

Anadolu Ajansının iletişime geçtiği İsrail ordusu yetkilileri, "ellerinde iddiayı doğrulayacak herhangi bir argümanın olmadığını" söylemiştir.

Sosyal medya ve Siyonistlerin güdümündeki basın kuruluşlarında Hamas'a yönelik çok sayıda iftira atıldı. O yalanlardan biri de "festivalde sivillerin katledildiği" yalanıydı. Bu yalan da İsrail medyasının itirafıyla boşa çıktı.

İsrail gazeteleri, 7 Ekim'de Nova Rave Festivali'ndeki sivillere Hamas'ın değil İsrail helikopterlerinin ateş açtığını söyledi. Gazetelere göre; helikopter pilotları, üstlerinden emir almadan kalabalığı taradı.

İsrail gazetesi Haaretz, Gazze'ye yönelik operasyonun çıkış noktası sayılan 7 Ekim'deki olaylarda festival alanında bulunanların İsrail helikopterleri tarafından tarandığını ve çok sayıda sivilin açılan o ateşte öldüğünü yazdı.

Yedioth Ahronot gazetesi de, bölgeye giden Apaçi helikopterlerinin pilotlarının Hamaslıları ayırt etmekte zorlandığını, bazı pilotların üstlerinden emir beklemeden, kalabalığa ateş açtığını yazmıştı.

Katil İsrail’i destekleyen ABD ve Batı liderlerinin tek argümanları olan 'festival katliamı' yalanı da böylece gün yüzüne çıktı. Şimdi ne yapacaklar?

Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'nin bombaların hedefi olduğu saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti.

Saldırıya ilişkin İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise, hastanede "gerçekleşen patlamaya teröristlerin (İslami Cihad) attığı roketlerin sebep olduğu" iddia edildi.

İddianın doğru olmadığı kullanılan mühimmatın incelenmesi sonucu ortaya çıktı. Hastaneyi bombalayan Katil İsrail.

Katil İsrail’in dezenformasyon çabalarına her geçen gün yenisi eklendi. Hastaneyi vuran füzenin Gazze’den ateşlendiği, Gazze’de patlama ve sivil can kaybını gösteren sahte videolar üretildiği, beyaz fosfor bombası kullanılmadığı şeklindeki yüzlerce iddia ile soykırımı meşrulaştıran bir medya algısı an be an yeniden üretilerek dünya ya servis ediliyor.

İsrail yatığı ve yapmaya devam ettiği vahşetleri, barbarlıkları yalan haber ve dezenformasyon çabalarıyla artık kapatamıyor. İsrail, hastane, okul, çarşı, pazar, cami, kilise, BM tesisleri, okulları her gün bombalanıyor. Bunu sosyal medyadan, televizyon ekranlarında dünya izliyor. Yalancının mumu söndü.

Küresel vicdan uyandı

21. yüzyılda, Gazze’de, Filistin’de, dinlerin, dillerin, kültürlerin ve medeniyetlerin değerleri ayaklar altına alınıyor. Camiler, kiliseler bombalanıyor. Uluslararası hukuku, ahlakı, kutsal değerleri hiçe sayan katil İsrail, Kudüs'ün kutsiyetini ihlal ediyor, Gazze'yi yaşanmaz hale getiriyor. Bütün dünyanın gözleri önünde bir millet yok ediliyor. Bütün bunları yapan katil İsrail’in ne yazık ki hukuk, insaf, vicdan, demokrasi, insan hakları ve benzeri değerlerin hiçbirini umursamadığı ortadadır. İşin daha da acı olan tarafı, başta ABD olmak üzere batı dünyasının hükümetleri, liderleri bu yaşanan vahşetleri, soykırımını seyrediyorlar, destekliyorlar. Menfaatleri vicdanlarını, merhametlerini yok ediyor. Batı İsrail’e borç ödüyor. Holoskost utancı batıyı esir aldı.

Vicdan, ahlak, merhamet ve hukuk, insanın ve insanlığın en güçlü ortak değerleridir.

Dünyada hükümetler, liderler soykırımı, vahşeti desteklemeye devam etse de, dünyada küresel vicdan harekete geçmiştir. Bu hareket engellenemez. İşin en acı tarafı İslam ülkelerinin bilhassa Arap ülkelerinin yöneticileri sınıfta kaldılar, halklarında da ciddi bir tepki göremiyoruz. Batılı halklar, ABD’deki insanlar direniyor, tepkilerini en üst seviyede güçlü bir şekilde gösteriyorlar. Eğer ülkelerin yöneticileri halkların yanında durmazlarsa ileride tarih onları zelil olarak anacaktır. Katil İsrail’i destekleyen her ülke, herkes sadece tarihte değil vicdanlarda da suçlanmaktan kurtulamayacaklardır.

Ümit var olalım, küresel vicdanın harekete geçmesi "Avrupa da İslamiyet’e hamiledir; o da bir İslam devleti doğuracak” hakikatini müjdeliyor.

Katil İsrail’in vahşeti, barbarlığı, ABD ve Batılı yönetimleri halkıyla karşı karşıya getirdi. Dünyada vicdan sahibi insanlar, bugün sinsi bir şekilde medya gücüyle manipüle edilerek demokrasi adına kandırıldıklarının farkına varıyorlar. Sosyal medyada, televizyonlarda dünyada vicdanın uyandığını her geçen gün milyonların, haykırışını, tepkilerini izliyoruz. Halklar, vicdanlarının sesine kulak veriyor. Vicdan, insanlığın ölmediğine şahit oluyor.

Artık mızrak çuvala sığmıyor. Dünyanın dört bir yanında ırk, inanç ve kültür farklılıklarını aşan bir vicdan hareketi, genişleyen çapta bir insani uyanış, gelecek günler için ümit ışığını yakarak, karanlıkları aydınlatmaya başlıyor. Katliamı halkların vicdanı bitirecek. Vicdan vahşeti yenecek.

Katil İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırıma karşı dünya ayaklanmaya başladı. Çoğu batı ülkelerinden gelen bin civarında tekne Gazze kıyısına giderek İsrail'e 'dur' diyecek. Gazze'ye gidecek olan tekneler 23 Kasım'da Türkiye'den vira diyecek. Dünyanın vicdanı Gazze kıyılarına gidiyor.

Gazze şeridine tekneden duvar örecek filoda Siyonizm karşıtı Yahudiler de bulunuyor. Eylemde lüks tekneler de yer alacak. Avrupa ve ABD’den gelen protestocuların ortalama 400 bin TL masraf ettiği belirtiliyor.

Organizasyonun Türkiye ayağından sorumlu olan Volkan Okçu, Batılı ülkeden yoğun ilgi olmasına rağmen Arap ülkelerinden hiçbir katılımın sağlanmamasına üzüldüğünü dile getirdi.

Dünyada gençler, katil İsrail’in Gazze’ye saldırılarından etkilenerek İslamiyet’i araştırmaya başladı, haberini sosyal medyadan okuyorum. Vicdan hidayet yollarını açıyor.

Sosyal medya hesabından bir video paylaşan Yahudi genç, işgalcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarından İslamiyet’i araştırdığını ve Kur'an-ı Kerimi okuduğunu söyledi.

Kur'an'dan çok etkilendiğini ve beğendiğini söyleyen genç Müslüman olmak için "Tatlım sıra sende" ifadelerini kullandı.

Diğer bir genç kadın ise başından beri Filistinlilerin inancından etkilendiğini dile getirerek "Filistinlilerin demir kaplama bir inançları var." dedi ve Kur'an okumaya vakti olduğunu söyledi…

Dünya halklarının vicdanı, yeni dünyanın kapısını çalıyor. Bu kapı bir gün açılacak. Bunu kimse engelleyemeyecek. Katil Siyonist rejime her türlü desteği verenlerin, batı medeniyetinin insanlığa vaat edecek, verecek bir şeyi kalmamıştır. Bugünkü küresel sistem hem ekonomik, hem siyasal, hem hukuk boyutuyla insanlığa mutluluktan çok, acı, gözyaşı, bunalım vermektedir; sorun çözen değil, sorun üreten duruma gelmiştir.

Temelinde güçlü olan haklıdır hiyerarşisi olan bugünkü dünya sistemi çökmeye mahkumdur.

Gazze’de şehit olan bebekler, çocuklar, kadınlar, masumlar Ahirete gülerek giderken, yeni dünyanın da kapısını çalıyorlar.

Yeni dünyanın kapısı açıldığında insan eşref-i mahlukat olduğunu hatırlayacaktır.

Yeni dünyada, yeni bir sistem kurulacak.

Bu sistemde haklı olan güçlü olacaktır.

Yeni dünyada, eski dünyanın katilleri, suçluları yargılanacak.

Yeni dünyada dünya beşten büyük olacaktır.

Yeni dünya, adil olacaktır.

Yeni dünyada vicdan, adalet, iyilik, merhamet, şefkat, yardımlaşma hakim olacaktır.

Dünyada iyiliğin hakim olması, ekonomik ve sosyal adaletin sağlanarak, fakirliğin ortadan kalkması için dünya gündemine getirdiğim, Küresel İnsanlık Fonu projemiz kitap olarak yayınlandı. Kitabın İngilizce baskısı da yayınlandı. (Barış ve Refah için Küresel İnsanlık Fonu) (Global Humanity Fund For Peace And Prosperity) (1)

İyiliğin hakim olduğu dünyada, ahlaksızlık, sömürü, savaş, terör, vahşet, barbarlık olmaz. Vesselam…

(1)https://www.kitapyurdu.com/kitap/baris-ve-refah-icin-kuresel-insanlik-fonu/616704.html

https://www.kitapyurdu.com/kitap/global-humanity-fund-for-peace-and-prosperity/660376.html

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum