Medresetü’l Hattâtin Yüz Yaşında

Medresetü’l Hattâtin Yüz Yaşında

Klasik Türk İslâm sanatlarına ilgi her geçen gün artıyor. Günümüzün değerli sanat ve kültür tarihçisi Prof.(h.c.)M. Uğur Derman, yine kıymetli bir esere imza attı.Medresetü’l Hattâtin isimli eserin tanıtım toplantısı yarın Kubbealtı’nda gerçekleşecek

RİSALE HABER
M. Uğur Derman, Medresetü’l Hattâtin’in açılışının yüzüncü yılında, Türk sanat hayatının bu önemli müessesini tanıtan bir kitap ile kültür hayatına hizmete devam ediyor. Uzun zamandır merakla beklenen Medresetü’l Hattâtin kitabı, sanatseverleriyle buluşuyor. 20 Mayıs 2015 Çarşamba günü Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı’nda, Çemberlitaş Köprülü Medresesi’nde saat 18.00’de tanıtımı gerçekleşecek olan eserde, yüz yıllık bir müessesenin bilgileri ve fotoğrafları toplu olarak sunuluyor.

Öte yandan M. Uğur Derman, daha önce yine Kubbealtı’ndan çıkan ve büyük ilgi gören Ömrümün Bereketi 1 isimli eserinin ikinci cildinin de hazırlıkları sürüyor.  

Derman, önce Medresetü’l Hattâtin hakkında bilgi verecek daha sonra bilahare yeni hazırladığı eseri okuyucuları için imzalayacak. Hat, tezhip, ebru, minyatür ve nakış sanatlarımızın bir çok üstadının, kültür sanat insanlarının katılmasının beklendiği program, herkese açık olacak.

Tanıtım toplantısının yapılacağı adres: Köprülü Medresesi, Peykhane Sokağı, No. 3 Çemberlitaş - İstanbul. Programla ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin 0 212 5162356-5189209 numaralı telefonları aramaları veya www.kubbealti.org.tr sitesini ziyaret etmeleri gerekiyor. 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.