Meclis'in hararetine 32 bin bardak çay

Meclis'in hararetine 32 bin bardak çay

2016 bütçesinin 16 günlük komisyon ayağında 11 ilin 'yöresel ürün' geçidi oldu. Bakanlar üyelere, seçim bölgelerinin meşhur ürünlerini ikram etti. Komisyonda ayrıca 32 bin bardak çay içildi.

Zaman zaman gerginlikle geçen, bazen de tartışmaların arttığı 2016 Bütçesi'nin 16 günlük Plan ve Bütçe Komisyonu ayağı dün son buldu. Hararetli tartışmaların yanı sıra renkli diyaloglara da sahne olan bütçe maratonunda Bakanlar, Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine seçim bölgelerinin yöresel ürünlerini ikram etti.

2 SAATTE AFYON'DAN KADAYIF GELDİ

Günde yaklaşık 8 kere servisle 250 bardak çayın dağıtıldığı Plan ve Bütçe Komisyonu toplantılarında 16 günde yaklaşık 32 bin bardak çay içilmiş oldu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, seçim bölgesi olduğu Afyon'un lokumunu ikram ederken, muhalefet milletvekillerinin “Kaymak yok mu Bakanım?" diye takılması üzerine Afyon'dan 2 saatte kaymaklı ekmek kadayıfı getirterek sürpriz yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, milletvekillerine cezerye ve şalgam, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ise seçim bölgesi Malatya'nın ünlü tadı kayısıyı ikram etti. Bakan Faruk Çelik, dondurma ve kestane şekeri sunarken, İçişleri Bakanı Efkan A

Kaynak:Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.