Maşallah! Sakarya’da 210 hafız icazet aldı

Maşallah! Sakarya’da 210 hafız icazet aldı

Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya İl Müftülüğü’nce düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi”ne katıldı.

Sakarya Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Kampüs Camii’nde düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Hazreti Peygamberin “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir” hadisini hatırlatarak, hafızlığını tamamlamış öğrencileri, ailelerini ve hocalarını tebrik etti.

Başkan Erbaş, İslam’dan önce yaşanan cahiliye dönemini anlatarak, Kur’an-ı Kerim’in insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkartmak için gönderildiğini söyledi.

hafiz1.jpg

Kur’an-ı Kerim’in, bütün Peygamberlere gönderilen mesajların özü olduğunu belirten Başkan Erbaş, “İslam barışı, huzuru ve kurtuluşu bütün insanlığa vadeden, Allah indinde makbul olan tek din ve onun en büyük kaynağı Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an-ı Kerim'in de en büyük müfessiri, hayatına tatbik eden Hazreti Muhammed Mustafa’dır” dedi.

Başkan Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in hayatın bütün alanlarında müminler için bir rehber olduğunu vurguladı.

Müminlerin annesi Hazreti Aişe’nin Hazreti Peygamber için “O yaşayan Kur'an’dı” dediğini hatırlatan Başkan Erbaş, “Bizler Kur'an-ı Kerim'e sarıldığımız, onun ilkeleri, prensipleri doğrultusunda yaşadığımız sürece Kur’an ile yücelmişiz” diye konuştu.

210 hafızın icazet aldığı programa, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, hafızların aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İcazet merasiminin ardından Cuma namazını Diyanet İşleri Başkanı Erbaş kıldırırken, hutbeyi hafızlık icazeti alan öğrencilerden Halit Başiş irad etti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum