Maşallah: Kur'an okuma yarışmasında dünya ikincisi oldu

Maşallah: Kur'an okuma yarışmasında dünya ikincisi oldu

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Uluslararası Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında Türkiye'yi temsil eden Feyza Nergiz dünya ikincisi oldu

İran'ın başkenti Tahran'da 10 Nisan Çarşamba günü başlayan ve beş gün süren 36. Uluslararası Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışmasına Türkiye'yi temsilen katılan Feyza Nergiz, 18 yaş altı kadınlar kategorisinde dünya ikincisi oldu.

İhlas Haber Ajansına açıklama yapan Feyza Nergiz, İran'da düzenlenen Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışmasında dünya ikincisi olmanın kendisi için ayrıca önemli olduğunu belirterek, "Bu ödülü İran'da almış olmam benim için ayrıca önemli. Burada birçok İslam ülkesinden gelen hafız ve temsilcilerle tanışmak, bir araya gelmek bizi daha da cesaretlendiriyor" dedi.

Feyza Nergiz annesi Ayşe Nergiz'in kendisine Kuran'ı sevdirdiğini söyleyerek, "Annem aynı zamanda Kur'an-ı Kerim öğretmeni. Annemi kendi öğrencileri ile birlikte her gördüğümde onlara özenirdim ve ben de onlarla birlikte yarışmalara katılmaya başladım. Ardından Türkiye birinciliğini kazandım" ifadelerini kullandı.

İran'da düzenlenen Uluslararası Kuranı Kerim Okuma Yarışmasına 63 ülkeden 123 temsilci katılırken, Türkiye'den hafızlık ve kıraat kategorilerinden 4 yarışmacı yer aldı.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum