Maşallah: 150 bin belgeli hafızımız var, 100 bin kişi de sırada

Maşallah: 150 bin belgeli hafızımız var, 100 bin kişi de sırada

Türkiye'nin iftihar edeceği tablo

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Belgeli hafızlarımızın sayısı 150 bine ulaştı. Belki imtihanlarda başarılı olamayan 100 binin üzerinde hafızımız var" dedi.

İstanbul'da Albayrak Kız Kur’an Kursu’nda düzenlenen '2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Kur'an Kursları Açılış Programı'na katılan Erbaş, Kur’an Kursları eğitim öğretim döneminin hayırlara vesile olması dileğinde bulunarak, Kur’an kursu öğreticilerine ve öğrencilerine başarılar diledi.

4-6 yaş Kur'an kursuna giden çocuk sayısının 130 bine ulaştığını anlatan Başkan Erbaş, bu kurslarla çocukların Rabb'ini bilmesini, Peygamberini öğrenmesini, kitabını tanımasını, değerlerimizi sevgiyi, saygıyı öğrenmesini amaçladıklarını söyledi.

Yatılı Kur'an kurslarının sayısının bin 500, gündüzlü Kur'an kurslarının sayısının 25 bin, Kur'an kursu bulunmayan mahallelerde ihtiyaç doğrultusunda mülki amirlerin onayıyla açılan "D sınıfı" Kur'an kurslarının sayısının ise 10 bin civarında olduğunu belirten Başkan Erbaş, her yıl 20-25 bin fahri öğreticinin Kur'an kurslarında hizmet verdiğini, Kur'an kurslarında eğitim veren hocaların toplam sayısının ise 50 bine ulaştığını söyledi.

“Belgeli hafız sayısı 150 bine yaklaştı”

Başkan Erbaş, hafızlığın en mukaddes işlerden biri olduğunu ifade ederek, "İlk hafız Peygamber Efendimiz. Sonra hafız sahabeler. Sonra diğerleri bugüne kadar geldi. Belgeli hafızlarımızın sayısı 150 bine ulaştı. Belki imtihanlarda başarılı olamayan 100 binin üzerinde hafızımız var. 1975 yılından bugüne belgeli hafızlarımızın sayısı 142 bin 20. Bu yıl sınava gireceklerle bu sayı 150 bini aşacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, yetişkinlerin devam ettiği kurslara katılanların sayısının bir milyonu aştığını, 7 yaştan önce de 70 yaştan sonra da her yaşta insana kursların kapılarının açık olduğunu kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.