Marks and Spencer Allah yazılı tuvalet kağıdı üretti iddiası

Marks and Spencer Allah yazılı tuvalet kağıdı üretti iddiası

Dünyaca ünlü bir kozmetik firması yeni çıkan ürünlerinde Müslümanları ve İslam dünyasını kızdıracak bir detaya yer verdi.

Süpermarket devi Marks&Spencer sosyal medyanın gündemine yerleşti. İngiltere'de bir video ile başlayan iddialar bir anda okları şirketin üzerine çekti. Pek çok haber sitesinin de yer verdiği iddiaya göre M&S yeni çıkardıkları bir tuvalet kağıdında 'Allah' yazısını desen olarak işledi.

Olayın fark edilmesi Marks&Spencer'da alışveriş yapan bir Müslümanın detayı fark etmesi ile başladı. Bir video çekip sosyal medyada yayınlayan Müslüman boykot çağrısı yaptı. Pek çok Müslüman da bu çağrıya katıldı.

Tuvalet kağıdı yakından incelendiğinde gerçekten de Allah yazısına benzeyen bir desen fark ediliyor.

m-and-s-allah-toilet-paper-04.png

MARKS&SPENCER CEVAP VERDİ

Video başta İngiltere olmak üzere pek çok ülkede yayılıp boykot çağrıları yapınca firma da bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Şirketin sözcüsü bu desenin Arapça bir kelime değil, tuvalet kağıdının içerdiği Aloe vera yaprağının deseni olduğunu ve bu deseni tasarımcıların seçtiğini söyledi.

BU İLK OLMADI

Şirket aloe vera deseninin Arapça 'Allah' yazısına benzemesini rastlantı olarak değerlendirse de, batılı pek çok firma daha önce benzer hataları yapmıştı. Bu nedenle Müslümanlar olayın rastlantı olduğuna inanmakta güçlük çekiyor.

Geçtiğimiz yıl bu aylarda dünyaca ünlü H&M firması da yeni çıkardığı çorap modellerinde Arapça 'Allah' yazısını kullanmış ve bu desen büyük tepki çekmişti.

hm-socks-with-apparent-allah-in-arabic-script.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum