Mardinli turizmcilerin yeni yıldan beklentisi 'huzur'

Mardinli turizmcilerin yeni yıldan beklentisi 'huzur'

Mardin'de, terör olayları nedeniyle zor bir yıl geçiren otel ve turistik tesis işletmecileri, yeni yılda sıkıntılarını atlatıp bölgenin huzura kavuşmasını istiyorlar.

Güneydoğu Anadolu'nun en fazla turist çeken illerinden Mardin'de, terör olayları nedeniyle ziyaretçi sayısı büyük oranda azaldığı için 2015'i kayıplarla kapatacak turizmciler, yeni yılda bölgenin huzura kavuşmasını ve işlerinin hareketlenmesini arzuluyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terör saldırıları, bir dönem Çözüm Süreci ile sağlanan huzur ve güven ortamı sayesinde çok sayıda turist ağırlayan Mardin'de, ekonomik ve sosyal yaşam olumsuz etkiledi.

Kentte 40 olan otel sayısı 32'ye düştü

Terör örgütü PKK'nın yol kesme, araç yakma, yola patlayıcı yerleştirme gibi saldırıları, Mardin turizmindeki gelişmeyi sekteye uğrattı. Turist sayısı iyice azaldığı için kentte 40 olan otel sayısı 32'ye düştü ve 640 çalışan işten çıkarıldı. Bu tablonun etkilerini silebilmek için girişim başlatan turizmciler, sıkıntılarını ele alan bir rapor hazırlayıp Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderdi.

Raporda, Türkiye İş Kurumu aracılığıyla yapılacak personel desteği, vergilerin ve sigortaların düşürülmesi, işçilerin istihdamına yönelik destek, elektrik indirimi ve işletmelerin kredi borçlarının ertelenmesi talep edildi.

Turizmcilerden oluşan bir heyet ise önümüzdeki günlerde raporla ilgili görüşmelerde bulunmak için Ankara'ya gidecek.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.