Mardin'deki ahlaksızlık kurultayı 'şimdilik' iptal edildi

Mardin'deki ahlaksızlık kurultayı 'şimdilik' iptal edildi

Mardin’de “Kadın Kurultayı” adı altında düzenlenmek istenilen "LGBT" etkinliği, gelen tepkiler üzerine iptal edildi ancak...

Mardin’de halkın büyük tepkisini çeken LGBT etkinliği, gelen tepkiler üzerine gerçekleşmeyecek. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), "Kadın Kurultayı" adı altında aralarında Mardin’in de bulunduğu farklı şehirlerde "LGBT etkinliği" gerçekleştirmeye hazırlanıyordu.

15 Haziran Cumartesi günü Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda yapılması planlanan kurultay ile ilgili İLKHA’nın yaptığı haberlerin ardından kurultayın düzenleneceği yer konusunda geri adım atılırken, Mardinlilerin tepkisi üzerine Mardin Büyükşehir Belediyesi etkinliğin duyurusunu resmi internet sitesinden kaldırdı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, resmi internet sitesinde yaptığı duyuru ile etkinlikten desteğini geri çektiğini duyururken, etkinliğin düzenleyicisi Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mardin İl Koordinasyon Kurulu da tepkiler üzerine etkinliğin gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

Halkın tepkisini ortaya koyanlar  provokatörlükle itham edildi

TMMOB Mardin İKK tarafından yapılan açıklamada, gerçekleştirmek istenen Mardin Yerel Kadın Kurultayının ana tartışma konusunun "mühendis, mimar ve şehir plancısı kadınların meslek yaşamlarını sürdürürken karşılaştığı sorunlar ve bölge özelinde kadın olmaktan kaynaklı olarak yaşanan sorunlar olması" olduğu ileri sürüldü.

Kurultay programının öğleden sonraki bir oturumunda bir kadın psikoloğun ‘Önyargı ve Ayrımcılığın Sosyalizasyonu, LGBTİ + Temel Kavramlar’ başlıklı bir sunum gerçekleştirmesi planlandığı aktarılan açıklamada, bu konunun işlenmesine tepki gösteren halk ve bunu haberleştiren medya provokatörlükle itham edildi.

Haber üzerine bazı sosyal paylaşım ağlarında etkinliğin gerçekleştirilmesine izin verilmeyeceği yönündeki söylemleri "tehdit" olarak algılayan TMMOB, açıklamasında, halkın tepkisini ortaya koyan söz konusu medya kuruluşlarını, "halkı galeyana getirme amacı güttüğünü" ileri sürerek büyük bir iftirada bulundu.

Söz konusu haberleri "yalan" olarak nitelendiren TMMOB, ilgili medya kuruluşlarına hitaben "bu tarz yalan haberlerden vazgeçmeleri konusunda uyarıyoruz." diyerek tehditkar bir dil kullandı.

Tepki çeken program ileri bir tarihe ertelendi

Programı ileri bir tarihe ertelediklerini belirten TMMOB, LGBT sapkınlığını konu alan bir programı yapmaktan vazgeçmediklerine işaret ederek erteleme sebebine ilişkin ise "güvenlik" gerekçesini öne sürdü.

Programı erteleme sebeplerinden birinin de "Medeniyetler Şehri Mardin ve Mardinlileri töhmet altında bırakacak söylem ve eylemlerden kaçınmak" olduğunu aktaran TMMOB'un, halkın inanç ve değerlerine aykırı programları düzenlemek istemesindeki ısrarı ise sözüm ona bu "hassasiyetlerinde" ne kadar samimi olduklarını gösterdi.

M. Salih Keskin-İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum