Mardin'de ahlaksızlık kurultayına sert tepki

Mardin'de ahlaksızlık kurultayına sert tepki

HDP’li Büyükşehir Belediyesinin organizasyonunda, TMMOB tarafından düzenlenmesi planlanan LGBTİ etkinliğini kentte istemediklerini belirten Mardinliler, yetkililerin buna izin vermemesi gerektiğini ifade etti.

Mardin'de halkın ısrarlı bir şekilde karşı çıktığı için her defasında iptal edilen LGBT sapkınlığı etkinliği, bu kez HDP’li Büyükşehir Belediyesinin desteği ve organizasyonunda, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından “1.Yerel Kadın Kurultayı” adı altında düzenlenmek isteniyor.

15 Haziran Cumartesi günü Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda yapılması planlanan kurultayda, “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği, Önyargı ve Ayrımcılığın Sosyalizasyonu, LGBTİ ve Temel Kavramlar ve Çocuk Gelin, Çocuk Anne İstatiksel Veriler” konuların konuşulacağı açıklandı.

“LGBTİ ve eşcinselliğin” merkezde olduğu etkinlik hakkında İLKHA’ya konuşan Mardinliler, kentin adının Lut kavminin helak olmasına sebep olan ahlaksızlıkla anılmasını istemediklerini belirtti ve yetkililerden programın iptalini istediler.

Toplumun her kesiminin karşı çıktığı ifsat etkinliği hakkında Mardin Valisi Mustafa Yaman’a seslenen bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Abdurrahman Kahraman, “Lütfen bu gibi programlara müsaade etmeyiniz.” dedi.

Hikmet-Der Başkanı Molla Ali Özgüç de sivil toplum örgütlerini ifsat etkinliğine karşı çıkmaya çağırırken, vatandaşlar ise bu tür ahlak dışı etkinlikleri istemediklerini ve iptal edilmesi gerektiğini söylediler.

“Ahlak dışı etkinlikleri şiddetle telin ediyorum”

İslam dininin hassasiyetlerinin olduğunu belirten Kanaat Önderi Şeyh Abdurrahman Kahraman, Müslümanları hassasiyetlerinden uzaklaştırmak için değişik isimler adı altında ve kendilerini de kamufle ederek ahlak dışı etkinliklerin yapılmaya çalışıldığını söyledi.

Kahraman, “Bu bir projedir, şimdiden değil çok daha eskiden uygulamaya konulmak istenen projelerdir. Bu projelerin arkasında çok büyük güçler vardır. Türkiye’nin din ve İslam konusundaki hassasiyetini biliyorlar. Onun için dinen, ahlaken ve örf ile adetlerimizi ortadan kaldırarak Türkiye'yi parçalamaya çalışıyorlar.  Bunun için silaha başvurdular netice alamadılar. Şimdi ise her türlü sinsi planlarla toplumumuzun hassasiyetleri ile oynamaya çalışıyorlar. LGBT programının esas amacı; eşcinselliği ve sapkınlığı toplumumuzda yaygınlaştırmak ve meşrulaştırmaktır. Bu düşünce ise bizim hem geleneklerimize hem örf ve adetlerimiz ile dini inancımıza terstir. Bu nedenle bu ahlak dışı etkinlikleri şiddetle telin ediyorum.” dedi.

“Lütfen ahlak dışı programlara müsaade etmesin!”

Etkinliğin iptal edilmesi için yetkililere çağrıda bulunan Kahraman, şunları söyledi:

“Tüm Mardinliler adına Sayın Valimizden istirham ediyorum: Lütfen böyle ahlak dışı, kendilerini başka isimler adı altında kamufle ederek Lut Peygamber'in kavmi gibi çok çirkin şeyleri meydana getirmeye çalışmalarına engel olun. Bu programın temel amacını çok iyi biliyoruz. Hazreti Lut Peygamber'in kavminin uygulamalarının aynısıdır. Eğer bunu burada başarırlarsa ne ahlak, ne din, ne hayâ nede töre kalır. Bu nedenle şiddetle karşıyız. Onun için Sayın Valimize buradan sesleniyorum: Lütfen bu gibi programlara müsaade etmeyiniz.”

“LGBT faaliyetini meşrulaştırmaya çalışanlara izin verilmemesi gerekir”

Müslümanların yapılmak istenilen ahlaksız etkinliklere karşı durması gerektiğini vurgulayan Hikmet-Der Başkanı Molla Ali Özgüç, şunları söyledi:

“Mardin’de veya Türkiye'nin herhangi bir ilinde Lut Kavminin helak olduğu bu tür faaliyetleri yapmak isteyen teşkilatlara ve örgütlere karşı Müslüman halkın üzerine düşen vazifeyi yerine getirmesi ve bu münkere karşı gelmesi gerekir. Çünkü bu münker, öyle büyük bir günah ve suçtur ki; Kur’an-ı Kerim'in birçok yerinde Allah'ın lanetini gerektiren hareket olarak ilan etmiştir. Erkeğin erkekle, kadının kadınla kadında ilişkiye girmesi gibi bir suç dünyada yoktur. Onun için Allah-u Teâlâ Lut kavmini helak etti. Öyle bir suçu meşrulaştıran kanun olsun herhangi bir hareket oluşum olsun kesinlikle kabul edilemez. İslami toplumda bunun yer edinmesi mümkün değildir. Müslüman toplum böyle iğrenç hareketleri ve böyle iğrenç davranışları kesinlikle dert edinmesi lazım ve onlara karşı kitlesel bir mücadele vermesi gerekir. İster halk olsun, ister STK’lar olsun, ister devlet olsun bu herkesin üzerinde bir vazifedir. Eğer başta devlet bu gibi melanetlere izin verirse en büyük suçu devlet yapıyor demektir. İster cinsiyet eşitliği adı altında, ister LGBT adı altında olsun hangi ad adı altında olursa olsun herkesin buna karşı gelmesi ve tepkisini dile getirmesi gerekir. Bu Allah'ın üzerimizdeki olan hakkıdır. Münkere karşı gelmek Müslüman’ın vazifesidir. Herkesin bu vazifeyi yerine getirmesi gerekir. Özellikle yetkililere sesleniyorum. Bu tür LGBT faaliyetini meşrulaştırmaya çalışanlara izin verilmemesi gerekir.”

“Mardin halkının LGBT ve benzeri oluşumlara tahammülü yoktur”

Mardin’de daha öncede bu tür etkinliklerin yapılmak istendiği, fakat gelen tepkiler üzerine iptal edildiğini hatırlatan vatandaşlardan Kamuran Turgay, Mardin halkı olarak bu tür ahlak dışı etkinlikleri istemediklerini söyledi.

Turgay, “Mardin halkının LGBT ve benzeri oluşumlara tahammülü yoktur. HDP’li Mardin Büyükşehir Belediyesi mazbatasını alır almaz ilk faaliyetini bu şekilde gerçekleştirmek istemesi bir daha gerçek yüzünü gösterdi. Buradan Mardin halkı olarak HDP’li belediyeye çağrıda bulunuyoruz: Biz bu tür etkinlikleri Mardin’de istemiyoruz. Yetkililere bu konuda çağrıda bulunuyoruz bu etkinliğin iptal edilmesini istiyoruz. LGBT ve benzeri oluşumları Mardin’de veya bölgemizde istemiyoruz. Çünkü toplumu ahlaki yönden yozlaştırmaya ve çökertmeye yöneliktir ve hatta toplumu ahlaksızlaştırma projesidir. Cinsiyetsizlik diye bir şey olamaz Rabbimiz kadını da erkeği de çok güzel şekilde yaratmıştır. Kadını kadın, erkeği de erkek olarak yaratmıştır. Sanki erkek ve kadın dışında farklı cinsiyetlerde varmış gibi göstermeye çalışmak, saçma sapan sapık fikirlerdir. Mardin büyükşehir belediyesine ve Mardin mimarlar odasına çağrıda bulunuyoruz. Bu etkinlikten vazgeçsinler.” dedi.

M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum