Malatya’da soğuk havalar sebze satışlarını etkiledi

Malatya’da soğuk havalar sebze satışlarını etkiledi

Malatya’da soğuk hava sebze satışlarını olumsuz yönde etkiledi. Soğuk hava nedeniyle kent merkezindeki vatandaşlar, sebze alışverişi için mahallelerdeki büyük marketleri tercih etmeye başladı.

Temel sebze ihtiyaçlarını şehirde karşılayan kırsal yerleşim alanlarındaki vatandaşlar da hava sıcaklığının eksi değerlere düşmesi nedeniyle kent merkezine gelişlerini erteledi. Esnaf satışların düştüğünden yakınıyor. 

Malatya Kasap Pazarı’nda yıllardır manavlık yapan Bekir Babacan, soğuk havalardan dolayı işlerinin düştüğünü ifade etti. Babacan, “Soğuk hava fiyatlarda çok fazla bir etki yaratmadı fiyatlar neredeyse aynı yani aşırı bir düşüş ya da aşırı bir çıkış olmadı. Soğuklar fiyatlar üzerinde çok etkili olmadı fakat satışları azalttı. İnsanlar fazla çarşı pazara çıkmasa ne olur. Artık eskisi gibi değil her binanın altın da market var. Mevsimine göre fiyatlar çok pahalı değil. Ondan dolayı işimizi biraz etkiledi. Yani yüzde 30 civarında işimiz düştü. Köylülerde soğuktan dolayı çok fazla çarşıya pazara çıkmıyor. Müşterilerimizin çoğu genelde köylü kesim oluyor. Şuanda fiyatlarımız mandalina 1.5 lira, ile 1 lira arasında domates.” diye konuştu.

Babacan, Rusya ile yaşanan uçak krizinin henüz Malatya’daki piyasaya yansımadığını, krizin devam etmesi halinde önümüzdeki günlerde yansıyabileceğini kaydetti. 

CİHAN 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.