Gül Yüzlüm

“İ’cazı (mucize oluşu) Hz. Muhammed tarafından beyan olunan Kur’an, hakikaten bir mucizedir. Çünkü Hz. Muhammed, medeni bir insan olmakla beraber ümmi idi. Hiç şüphe yoktur ki Kur’an ona, isteği dışında vakit vakit vahyolunuyordu. Dünyada Kur’an’a benzeyen başka bir kitap yoktur. Bu kitap gerçekten akılları hayrette bırakmaktadır.”

Marmaduk Pickthol

***

Çoğumuz, onu rüyada olsun görebilmek için yanıp tutuşur. O nur simayı düşte görebilmenin kesin bir formülü yok. Ancak bazı tavsiyelerin faydası olabilir.

Önce onu candan sevmeliyiz. Sünnetine sıkı sıkı sarılmalı, onu gönül odamızın daimi bir misafiri etmeliyiz.

Onu hakkıyla sevmek, Sünnet-i Seniyyesine tâbi olmakla mümkündür. Rabbimizi razı etmenin yolu da habibinin sünnetine uymaktan geçer.

Ayrıca onun fizikî yapısını düşünmek, gül cemâlini hayal etmek de rüyalarımıza davette yararlı olabilir. Yukarıda, bu özelliklerin bir bölümünü kaydettik. Ancak bazı şeylerin tekrarı güzeldir. Her an nefes alır, sık sık yemek yeriz. Bunlar, bize bıkkınlık vermez. Şu tekrara da bu gözle bakmalıyız.

Resul-i Ekrem (asm) uzuna yakın orta boyluydu. İnsanlar tarafından sevimli görünecek kadar irice başlıydı. Ten rengi kırmızıya yakın nurani beyaz idi.

Gözleri siyah, burnu gayet itidal üzereydi. Kaşlarının arası birazcık aralık, sakalı sıkça, omuzları geniş, elleri ayakları irice, saçları kumral, düz ile kıvırcık arasındaydı. (Müslim)

Peygamberimizin (a.s.m) saçları genellikle kulak memesine kadar inerdi. Saçını iki yana doğru ayırır ve tarardı. Saç, sakal bakımına çok dikkat ederdi. Saçlarını, bazen Hz. Aişe’ye tarattığı da olurdu. Sağlık amacıyla, yatarken gözlerine sürme çeker; sabah yıkardı. İki omzu arasında Nübüvvet mührü vardı.

Efendimizin yattığı yere misvak, abdest suyu ve tarak konulurdu. O, temizlik konusuna çok önem verirdi. Bilhassa diş temizliğine...

O, Yusuf’tan (a.s) bile güzeldi. Hem fizik, hem de ruh bakımından mazinin birikmiş hüsnünü zatında toplamıştı.

Yıllar sonra, o güzelliğe takılanların sözüne bile sinmiş o güzellik.

“Bir mübarek sefer olsa da gitsem
Kâbe yollarında kumlara batsam
Hub cemalin bir kez düşümde görsem
Yâ Muhammed canım arzular seni

Yunus senin methin eder dillerde
Dillerde dillerde hep gönüllerde
Arayı arayı gurbet illerde
Yâ Muhammed canım arzular seni”
Yâ Rabbi, rüyalarımızı onunla güzelleştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum