Hüseyin ÇEŞİTCİOĞLU

Hüseyin ÇEŞİTCİOĞLU

İslam Dünyasında Kral Çıplak!

بِاسْمِهٖ سُبْحَانَهُ

Antalya/Kaleiçi'nde Amerikan Evanjelik/Metodist kilisesi yeni açılmıştı.

Bir pazar günü önünden geçerken içeri girdim ve üst kattaki salonda verilen "İsamesih'in yeni bir yapıda" dirilişi-paskalya vaazına katıldım.

Öndeki boş sıraya, vaiz papazın karşısına oturup dinledim.

Alman kökenli vaiz harika bir performans gösterdi ve işi bitince sol yanıma oturdu.

Kendisini tebrik ettim ve, "Siz Hz. İsa-mesihin yeryüzüne tekrar ineceğini söylediniz. Fakat Mesihisa "bir müslüman önder olarak yeryüzüne inerse ne yaparsınız dediğimde" sadece tebessümle yetindi.

2023102023275463287f5421ddfa04.png

***
تَكْرَهُوا شَيْـٔاً وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْۚ وَعَسٰٓى اَنْ تُحِبُّوا شَيْـٔاً وَهُوَ شَرٌّ لَكُمْؕ وَاللّٰهُ يَعْلَمُ وَاَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ ﴿٢١٦﴾ ﴾Bakara S. 216﴿

Size zor geldiği halde savaş üzerinize farz kılındı. Hakkınızda hayırlı olduğu halde bir şeyden hoşlanmamış olabilirsiniz. Sizin için kötü olduğu halde bir şeyden hoşlanmış da olabilirsiniz. Yalnız Allah bilir, siz bilmezsiniz. (Diyanet, Kur'an Yolu)

Size ne oldu da Allah yolunda ve “Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla!” diyen çaresiz erkek, kadın ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz? ﴾Nisa S. 75﴿

İman edenler Allah yolunda savaşırlar, inanmayanlar ise bâtıl dava uğrunda savaşırlar. Şu halde şeytanın dostlarına karşı savaşın. Şüphe yok ki şeytanın planı (tuzağı) daima zayıftır. ﴾Nisa S. 76﴿

Allah Resulü (sav), "El hayru fi meahtarahullah, Allah'ın seçtiğinde hayır vardır" buyurdu.

***

Rahmetli İbrahim Canan'ın Kütüb-ü Site Muhtasarı külliyatının 9. cildinde ahirzaman olguları ve mehdi-mesih hakkında yaklaşık 35 civarında hadis-i şerif zikredilmiştir.

Bunların çoğu 6 hadis kitabında yer alır.

***

"...başkumandanları olan Büyük Mehdinin, kemal-i adaletini ve hakkaniyetini dünyaya göstermeleri gayet makul olmakla beraber; gayet lazım ve zaruri ve hayat-ı içtimaye-i insaniyedeki düsturların muktezasıdır." (Ondokuzuncu Mesele)

2023102023221763287f5421ddfa04.jpg
Bediüzzaman Said Nursi ra.
Merhum sanatçı Refet Kavukçu çizimi.

Ayrıca 5. Şua'da tam 8 yerde, Büyük Deccal kavramı da geçer ki, Büyük Mehdi ve Büyük Deccal'in de, önceden yaşamış Mehdi ve İslam Deccali Süfyan gibi, eşzamanlı yaşarken, yeryüzünde savaşacaklarını gösterir.

***

Allah Resulü şöyle buyurdu: "Mehdi bizdendir, Allah onu bir gecede mürşid olarak donatır." (Ahmed b.Hanbel/ Müsned 1. cilt)

bknz: https://www.risalehaber.com/mehdi-meselesi-24079yy.htm

***

Hz. Câbir radıyallahu anh anlatıyor:

"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Ümmetimden bir grup hak için, mücadeleye Kıyamet'e kadar devam edecektir. O zaman İsa Meryem de iner. Büyük Mehdi ona, "Gel bize namaz kıldır!" der. Fakat Hz. İsa aleyhisselam, "Hayır! Sen kıldır!" der.

- 'Allah’ın bu ümmete bir ikramı olarak siz, birbirinize emirsiniz!'

"Hristiyanlığın her biçiminde, İsa'nın "Eski Ahit" olarak adlandırılan Tevrat/ Tanah'ta kehanet edilen Yahudi mesih olduğuna inanılmaktadır." vikipedi

***

İbn Mes’ûd'un (ra) bildirdiğine göre:

Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Dünyanın tek günlük ömrü bile kalmış olsa, Allah o günü uzatır, benden bir kimseyi o gün gönderir." (Müslim, İman 247)

***

Ebu Hureyre (ra) bildiriyor:

Medineli olan Büyük Mehdi, Mekke’ye gidecek. Mekke halkından bir kısmı Büyük Mehdi istemediği halde onu evinden çıkarıp insanların önünde ona biat edecekler. (Ebu Davud)

2023102100291163287f5421ddfa04.jpg
Mekke-i Mükerreme' deki Zemzem Saat Kulesi

***

Resulullah sav:
"Meryem oğlu (İsa as) içinize indiği ve sizden birini [büyük Mehdi'yi] imam yaptığı zaman haliniz nasıl olacaktır?" buyurdu. (Sahih-i Müslim ve Tercemesi, Mütercim: Mehmed Sofuoğlu, İrfan Yayınevi, İstanbul 1972, c. 1, s. 208)

***

Hz. Ali (ra) meşhur divanında Müştakzade şerhinde şöyle der:

"Âyâ oğlum! (...) cûş ettiklerinde (ortalık kaynadığında, karıştığında...) Mehdî Âdil'e muntazır ol..."

***

Amaca ulaşmak için her yol mübah. zafere giden her yol mübah mıdır?

"Müminler, meşru ve hak zaferlere, meşru ve hak yol ve yöntemlerle giderler, maksudunun aksiyle tokat yemezler! Bu yönteme Müsbet Hareket yöntemi de denilir.

***

"Dünyada mustazaflar (zayıf bırakılmışlar) için doğruluk ve hakikat üzere olmak dışında bir yol yok.

En küçük bir hataları dahi hakim güçlerce şiddetle ezilmelerine yol açabiliyor.

Bu makûs talih hemen her yerde ve her zaman diliminde maalesef acı bir gerçek olarak karşımızda duruyor.

Sizin, size yapılan zulme karşı direnişiniz eğer olumsuzlanabiliyor ve kalabalıklar tarafından da mahkum edilebiliyorsa, haklı davanızı doğru ve dürüst olarak savunmaktan başka çareniz yok.

Bu nedenle güçlünün aymazlığı gibi hareket etme lüksünüz yok.

Kötünün yöntemlerini kullanmak size kazandıran değil tam tersi kaybettiren bir olguya dönüşebiliyor." (Şenol Kaluç/Karar/18 Ekim 2023)

***

Nisa Suresi: 155-161.ayeti kerimeler

فَبِمَا نَقْضِهِمْ مٖيثَاقَهُمْ وَكُفْرِهِمْ بِاٰيَاتِ اللّٰهِ وَقَتْلِهِمُ الْاَنْبِيَٓاءَ بِغَيْرِ حَقٍّ وَقَوْلِهِمْ قُلُوبُنَا غُلْفٌؕ بَلْ طَبَعَ اللّٰهُ عَلَيْهَا بِكُفْرِهِمْ فَلَا يُؤْمِنُونَ اِلَّا قَلٖيلاًࣕ ﴿١٥٥﴾
وَبِكُفْرِهِمْ وَقَوْلِهِمْ عَلٰى مَرْيَمَ بُهْتَاناً عَظٖيماًۙ ﴿١٥٦﴾
وَقَوْلِهِمْ اِنَّا قَتَلْنَا الْمَسٖيحَ عٖيسَى ابْنَ مَرْيَمَ رَسُولَ اللّٰهِۚ وَمَا قَتَلُوهُ وَمَا صَلَبُوهُ وَلٰكِنْ شُبِّهَ لَهُمْؕ وَاِنَّ الَّذٖينَ اخْتَلَفُوا فٖيهِ لَفٖي شَكٍّ مِنْهُؕ مَا لَهُمْ بِهٖ مِنْ عِلْمٍ اِلَّا اتِّبَاعَ الظَّنِّۚ وَمَا قَتَلُوهُ يَقٖيناًۙ ﴿١٥٧﴾
بَلْ رَفَعَهُ اللّٰهُ اِلَيْهِؕ وَكَانَ اللّٰهُ عَزٖيزاً حَكٖيماً ﴿١٥٨﴾
وَاِنْ مِنْ اَهْلِ الْكِتَابِ اِلَّا لَيُؤْمِنَنَّ بِهٖ قَبْلَ مَوْتِهٖۚ وَيَوْمَ الْقِيٰمَةِ يَكُونُ عَلَيْهِمْ شَهٖيداًۚ ﴿١٥٩﴾
فَبِظُلْمٍ مِنَ الَّذٖينَ هَادُوا حَرَّمْنَا عَلَيْهِمْ طَيِّبَاتٍ اُحِلَّتْ لَهُمْ وَبِصَدِّهِمْ عَنْ سَبٖيلِ اللّٰهِ كَثٖيراًۙ ﴿١٦٠﴾
وَاَخْذِهِمُ الرِّبٰوا وَقَدْ نُهُوا عَنْهُ وَاَكْلِهِمْ اَمْوَالَ النَّاسِ
بِالْبَاطِلِؕ وَاَعْتَدْنَا لِلْكَافِرٖينَ مِنْهُمْ عَذَاباً اَلٖيماً ﴿١٦١

Diyanet/ Kur'an Yolu Meali:

﴾155﴿ "Sözlerinden dönmeleri, Allah’ın âyetlerini inkâr etmeleri, haksız yere peygamberleri öldürmeleri ve “Kalplerimiz kılıflanmıştır” demeleri sebebiyle... Dahası inkârları sebebiyle Allah o kalpler üzerine mühür vurmuştur. Pek azı müstesna artık iman etmezler.

﴾156﴿ Bir de inkâr etmelerinden ve Meryem’e büyük bir iftira atmalarından;

﴾157﴿ “Allah elçisi Meryem oğlu Îsâ Mesîh’i öldürdük” demeleri yüzünden...

Hâlbuki onu ne öldürdüler ne de çarmıha gerdiler; (başkası ona benzetildiği için) şüphe içine düşürüldüler.

Onun hakkında ihtilâfa düşenler bu konuda tam bir kararsızlık içindedirler. Bu hususta zanna uyma dışında hiçbir bilgileri yoktur ve kesin olarak onu öldürmemişlerdir.

﴾158﴿ Bilâkis Allah onu kendine kaldırmıştır. Allah izzet ve hikmet sahibidir.

﴾159﴿ Ehl-i kitap’tan her biri ölümünden önce ona mutlaka iman edecektir; o da kıyamet gününde onlara şahit olacaktır.

﴾160-161﴿ Yahudilerin zulmü sebebiyle, bir de pek çok kimseyi Allah yolundan engellemeleri, kendilerine yasaklandığı halde faizi almaları ve haksızlıkla insanların mallarını yemeleri yüzünden önceden helâl kılınan temiz ve iyi şeyleri onlara haram kıldık ve içlerinden inkâra sapanlara acı bir azap hazırladık."

***

İsrailli politikacı ve askerler Filistin/Hamas'la savaşlarında tarihi/dini olgu ve metinlere sıkça atıf yapıyorlar.

İslam Dünyasının Durumu İçler Acısı!
[Krallarımız Çıplak]

Bölgede Türkiye, Mısır ve Katar gibi ülkeler bir şeyler yapmaya çalışıyor.

Arap ülkeleri halklarının baskısı olmasa; Gazze-Filistin meselesi gündeme bile getirilmeyecek.

Rusya ve İran ise Hamas'ı bu saldırıya itekleyen güçler olarak gözükmektedir.

Rusya, Ukrayna'da rahatlamak, İran ise İsrail'in Suud ve Körfez yakınlaşmasını engellemek, kendine yönelik İsrail saldırısını geciktirmek için Hamas'a akıl ve planlama desteği verdiği gözükmekte.

Sorunlarımızın anası ise İslam dünyasında demokratik seslerin bastırılması, özgün bir yönetim sistemi kuramamaktır.

İslam dünyası, imani, ahlaki ve kültürel yozlaşmayla beraber hemen her türlü olumsuzluğun girdabında boğulmaktadır.

Bu tirajik vaziyete, "ahirzamanda müslüman yahudileşmesi" yani yahudiye yüklediği her türlü olumsuzluk ve kötülüğü, müslümanların tezahür ve temsil etmeleri denebilir!

Resulüllah (sav) “kim kime benzemeye çalışırsa ondandır” buyurur.

Bu girdabın ortaya çıkmasında en büyük etken, Evanjelik/Haçlı kodlarıyla hareket eden emperyalist Batılı ülkelerin bölgedeki dini milli, ekonomik ve politik çıkarlarına entegre bölge ülke yöneticileridir.

Evanjelik/Teokratik Devlet: ABD

Son 25 yılda Clinton ve Obama dışında tüm başkan ve çoğu adamları yahudilerle sıkıfıkı ve siyonist hıristiyan Bushlar, Trump ve usa/israil vatandaşı bunak Deccal (Antichrist) Biden!

İsrail'in Filistin-Gazze soykırımı/holokost/jenositinde Biden, İsrail ile tam entegre iki devlet bir millet fonksiyonu göstermektedir.

Böylece Rus başbakanı Medvedev'in muradı olan Amarikan içsavaşına doğru doludizgin gitmekteler.

İsa as/Mesih'i zorla getirtme!
[Varedici büyük kaos! ]

Siyonist Hristiyan/Evanjeliklere göre; Tanrı ilk insandan bu yana katmanlar halinde 7 devir yaratmış, en son devir ise "Altın Çağ" yani Mesih'in çağıdır.

"Milenyum Çağı" da denen bu dönemde, İsa Mesih başkomutan olarak gelecek, Tanrı'nın ilk seçilmiş halkı Yahudiler ile ikinci seçilmiş halkı Hristiyanları biraraya getirerek kötülerle savaşacaktır.

Bu savaşta "Deccal" (Antichrist) denen "saf/ kadim/ mutlak kötüler=(müslümanlar) yenilecek ve Göksel Dünya Yahudi Krallığı'nın başşehri Kudüs, İsa Mesih de Tanrı(sal) yargıç-kral olarak 1000 yıllık bir hakimiyet-barış dönemi yaşanacaktır.

2023102023332563287f5421ddfa04.jpg
Kudüsü Şerif'te Hz. Ömer Camii ve Mescid-i Aksa Haremi.

İsa Mesih'in gelişini hızlandırmak (yaratıcı kaos!) siyonist hıristiyan/Evanjelistler'in en büyük iman ve ülküsü.

Ortadoğu'da ortaya çıkan her türlü siyasal karışıklık, kaos ve savaş, İsa Mesih'in bu göksel egemenliği için yapılmaktadır.

Zira bu belirtiler, Tanrı'nın kurtarıcı planının birer parçası olup İsa-Mesih'i müjdeleyen ön hazırlıklardır.

"İsa’nın ölümden dirilmesi sorunu, Hıristiyan inancının önemli bir sorunu, hatta en önemli sorunudur.

Sıradan Hıristiyanlar bu gerçeğin nadiren farkında olmasına rağmen, inancın ve teolojinin diğer sorunlarına bu sorun tarafından karar verilmektedir.

Hıristiyanlık, İsa’nın Tanrı tarafından ölümden kaldırılması gerçeğiyle ayakta durmakta ya da yıkılmaktadır.

Hıristiyanlık, Nasıralı İsa’nın yaşayan ve güçlü bir şekilde etkili Mesih olarak ikrar ve ilan edildiği Paskalya’da başlar.

Paskalyasız İncilin, inancın, tebliğin, kilisenin, ibadetin ve misyonun olması söz konusu değildir.

Marcus Borg’un ifadesine göre burada kişiler tekrar yaşam bulma anlamına gelen 'resusciatation' terimiyle eski şekline değil de, 'yeniden inşa etmek, yeniden yapmak' anlamına gelen 'resurrection' kelimeleri karıştırılmaktadır.

Bu ayırıma göre 'resusciatation', ölen veya öldüğüne inanılan bir kişinin tekrar hayat bulması,
yani ölen bedeninin tekrar yaşam kazanması ve eskisi gibi yemesi, içmesi, uyuması ve bir gün tekrar ölmesi anlamına gelmektedir.

'Resurrection' terimi ise ölen kişinin önceki hayatına geri dönmesi değil, önceki halinden farklı yeni bir varlığa bürünmesi veya diğer bir ifadeyle yani şekil değiştirmesi ya da kozmik bir yapı arz etmesi anlamına gelmektedir. [Müslüman İsa olarak dirilmesi!]

Bu anlamda 'resurrection" olan kişi yaşam ve ölüm kategorisinin ötesine geçmektedir.

Çünkü bu kişinin 'resusciatation' olan kişi gibi tekrar eski haline gelmesi söz konusu değildir.

İşte Borg’a göre İsa-Mesih yeniden hayat bulma/eski şekline dönme anlamında değil, yeni bir şekle veya yapıya bürünüp öldükten sonra diriltilmesi anlamındadır."

İsa-Mesih'in ölümden dirilmesi hakikat mi mitoloji mi?
Bknz: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/188497&ved=

Siyonist Hıristiyanlar, Tevrat/ Eski Ahit'in Vahiy Bölümüne (15-16. bap) dayandırdıkları görüşlerine göre dünyada 7 büyük bela/felaket gerçekleşmeden İsa Mesih gelmeyecek, kıyamet kopmayacaktır.

Vahiy kitabında, Evanjelistlerin gerçekleşeceğine inandıkları 7 bela, teşbihli ve mealen şöyle tasvir edilmektedir:

...

Bu hezeyanlı iman ve ideal uğruna saf kadim ve mutlak kötülük olarak;
İslam'a yakın Hıristiyan Baptistlerin kurup desteklediği Gazze'deki "ehli Baptist Hastanesi" usa'nın F-16'dan atılan tek canavar füzesiyle vurulup;
1000'den fazla hasta, çocuk, hemşire, doktor şehid edilmiş ve hastane kapılarına kilit vurulmuştur.
(17 Ekim 2023)

Ayrıca sayısız cami, mescit, mabet ve kiliseler füzeyle yıkılmıştır.

İsrail'in soykırım saldırısı tüm insanlığa din, ırk ve milletlere karşı topyekün öldürücü evrensel/ küresel bir holokost/ jenosit ve katliamlar dizisidir.

Başta Avrupa, Rusya, İspanya ve Katolik Prosteston Ortodoks Hıristiyanlığa bir taarruz ve imha harekatı var amma Avrupa liderleri siyonist korku ve 2. Dünya savaşı holokostunun utancıyla İsrail'e sırtlanlık ve zulüm bastonluğu yapmaktalar.

Siyonist İsrail Küresel Bir Dünya Tehdidi!

Kıyameti bir an evvel kopartmak isteyen Evanjelist Hıristiyan Siyonizmi ile Yahudi Siyonizm'i şu çizgide buluşmuştur.

İsrail bölge halklarına galip gelip arz-ı mevudu/ Tanrının vaad etttiği toprakları işgal edecek Kudüs'teki Mescid-i Aksa ve Hz. Ömer Camii'ni yıkıp, yerine III. Yahudi mabedi/ Süleyman Tapınağı'nı inşa edecektir.

Luka İncil'inde yer alan kehanete göre; İsa mesih geldiğinde Kudüs'teki bu Yahudi Mabedini (bir duvarı kalan) ve yandaki Mescid-i Aksa ve Kubbetüssahra'yı yıkıp 3. Yahudi/ Süleyman mabedini yapacaktır (21:5-6).

ABD'de yapılan bir ankette Siyonist/ Evanjeliklerin yüzde 67'si, İsrail' e müsbet ve sempatik bakıyor, yüzde 80'i ise kutsal toprakların Yahudilere vaat edildiğine iman ediyor.

Beyaz siyonistlerin % 80'den fazlası 1948'de kurulan İsrail Devleti'ni Kitab-ı Mukaddes'in bir kerameti / kehaneti olarak kabul etmektedir.

İsrail'in kayıtsız-şartsız desteklenmesinin sebebi de budur.
(bknz; Prof. Dr. Nuh Arslantaş | Independent Türkçe https://www.indyturk.com/article-author/prof-dr-nuh-arslantaş)

***

"BİZ KOYUN OLDUĞUMUZ İÇİN ONLAR KURT OLDULAR!

Ölmeye hazır olan insanlar, ölmeye hazır olmayanlara karşı galip gelirler.

Din hurafeleri yok etmezse, hurafeler dini yok eder.

Şükürler olsun ki tarihe Allah hükmediyor.

Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı.

Acılar ve ızdıraplar içinde doğan dinler ve devrimler, rahat ve konfora gömülünce biter.

Kabile ve ulusun dar sınırlarından kurtulmak için kendinizi Müslüman olarak düşünmeye başlayın.

Yeryüzünün öğretmeni olabilmek için gökyüzünün öğrencisi olmak lazım.

Hiç kimse intikam peşinde koşmamalı, sadece adaleti aramalıdır.

Çünkü intikam sonu olmayan kötülüklerin de kapısını açar.

Geçmişi unutmayın ama onunla da yaşamayın...

Hayat inanan ve salih ameller işleyenler dışında hiç kimsenin kazanamadığı bir oyundur.

Sloganımız şu: Kendinden olanı sev, ötekine saygı göster.

İslâm korkakların değil cesur ve atılgan Müslümanların omuzlarında yükselecektir."

2023102021260363287f5421ddfa04.png

"Her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.

Biz de zalimlerden olursak, zulme karşı savaşmamızın bir anlamı kalmaz.

Biz ölüyoruz ama onlar da kazanmıyorlar...

Bir kelimeyi hiç aklınızdan çıkarmayın: Devlet.

Devletin ne kadar önemli olduğunu hepimiz idrak etmeliyiz.

Devletsiz bir millet boşluğa düşer, rüzgarda savrulup gider.

Geleceğimizi geçmişimizde aramayacağız.

Kin ve intikam peşinde koşmayacağız.

Nefrete nefretle cevap vermeyin.

Bosna [Müslüman] için nefret çıkmaz sokaktır.

Nefret sadece bizim ruhlarımızı zedelemiyor, Bosna'nın özünü de zedeliyor.

Dindarlık şehrin büyümesiyle azalır... Çünkü şehir ne kadar büyürse üzerindeki gök de o kadar ufalır.

İktidara gelirseniz, hal ve hareketlerinize dikkat edin.

Kibirli olmayın, kendini beğenmişlik etmeyin.

Size ait olmayan şeyleri almayın, güçsüzlere yardım edin ve ahlak kurallarına uyun.

Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur.

Her iktidar geçicidir ve herkes, er veya geç, önce milletin ve nihayet Allah`ın önünde hesap verecektir.

En kötü kombinazon boş bir ruh ile dolu bir midedir.

Kuran ve İslam sadece hocalara bırakılmayacak kadar önemlidir.

Cami minarelerinden ve televizyon vericilerinden halka yönelen mesajlar birbirine zıt olursa ne elde edebiliriz ki?

Güç ve kanun sadece adaletin vasıtalarıdır.

Bunu hiç unutma evlat!

Batı hiçbir zaman uygar olmamıştır ve bugünkü refahı; devam edegelen sömürgeciliği, döktüğü kan, akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kuruludur.

İslam en iyi ama biz, en iyiler değiliz.

2023102022400363287f5421ddfa04.jpg
Bilge Kral Aliya İzzet Begoviç rh.

2023102021263963287f5421ddfa04.jpg
Bugünkü kralların gerçekliği kral çıplak!

***

Bakara / 156. Ayet

اَلَّذ۪ينَ اِذَٓا اَصَابَتْهُمْ مُص۪يبَةٌۙ قَالُٓوا اِنَّا لِلّٰهِ وَاِنَّٓا اِلَيْهِ رَاجِعُونَۜ

Onlar ki, kendilerine bir musibet dokunduğu zaman: “Bizim bütün varlığımız Allah’ındır ve biz ancak O’na dönüyoruz” derler.

Bakara / 214. Ayet

اَمْ حَسِبْتُمْ اَنْ تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَلَمَّا يَأْتِكُمْ مَثَلُ الَّذ۪ينَ خَلَوْا مِنْ قَبْلِكُمْۜ مَسَّتْهُمُ الْبَأْسَٓاءُ وَالضَّرَّٓاءُ وَزُلْزِلُوا حَتّٰى يَقُولَ الرَّسُولُ وَالَّذ۪ينَ اٰمَنُوا مَعَهُ مَتٰى نَصْرُ اللّٰهِۜ اَلَٓا اِنَّ نَصْرَ اللّٰهِ قَر۪يبٌ

Yoksa ey mü’minler!
Sizden önceki mü’minlerin başına gelenler sizin de başınıza gelmeden, onların yaşadıkları sıkıntıları çekmeden cennete girebileceğinizi mi sandınız?

Onlara öyle ezici fakirlikler, öyle kımıldatmayan sıkıntılar dokundu ve öylesine sarsıldılar ki, sonunda peygamber ve yanındaki mü’minler: “Allah’ın yardımı ne zaman?” diyecek hale geldiler. Şunu bilin ki, Allah’ın yardımı pek yakındır.

Âl-i İmrân / 186. Ayet

لَتُبْلَوُنَّ ف۪ٓي اَمْوَالِكُمْ وَاَنْفُسِكُمْ وَلَتَسْمَعُنَّ مِنَ الَّذ۪ينَ اُو۫تُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَمِنَ الَّذ۪ينَ اَشْرَكُٓوا اَذًى كَث۪يرًاۜ وَاِنْ تَصْبِرُوا وَتَتَّقُوا فَاِنَّ ذٰلِكَ مِنْ عَزْمِ الْاُمُورِ

Mallarınız ve canlarınızla mutlaka imtihan edileceksiniz; sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve müşriklerden birçok üzücü sözler işiteceksiniz. Eğer sabreder ve günahlardan sakınırsanız, elbette bu davranış, yapılmasında azimli ve kararlı olunması gereken en mühim işlerdendir.

***

Genç Nur kardeşlerim ve genç müminler, 'tarafgirlik taasubuna ve ülfet echelliğine" düşmeden; bugünden itabaren mevcut iş, ibadet ve hizmetlerine ek olarak; sivil savunma, acil sağlık müdahalesi, tahrip edilen şehirlerde nasıl ayakta kalınır meselelerinde; teorik ve pratik eğitim alırken, resmi yetkililerin söz ve uyarılarını dikkatle takip edebilirler...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum