Mağaza içinde kasaya gitmeden ödeme kolaylığı

Mağaza içinde kasaya gitmeden ödeme kolaylığı

Mobil cihazlardaki dijital cüzdan BKM Express, mağaza içi mobil ödeme uygulamasıyla yüz yüze ödemede yeni bir dönemin kapılarını açıyor.

 Internet alışverişlerinin yanı sıra, restoran, taksi ve benzin istasyonlarında da hızlı ve güvenli mobil ödeme imkanı sunan BKM Express, Vakko öncülüğünde perakende sektörüne de adım attı. Kasasız alışverişi mümkün kılan QR ödeme fonksiyonu, BKM Express sayesinde Türkiye’de ilk kez Vakko'da mağaza içi ödeme sisteminde kullanılmış olacak. 

BKM ile Vakko'nun söz konusu işbirliği Zorlu Center Vakko Mağazası'nda düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, burada yaptığı konuşmada, kurum olarak odaklandıkları temel noktaların web ve mobil üzerinden yapılan işlemleri geniş kitlelere yaymak olduğundan bahsetti. Canko, "Günümüz insanının teknolojiyle ilgili beklentilerini sorduğumuzda bize verilen 3 kelime var; hızlı, kolay, güvenli. Yani teknolojiyi nasıl kullanmak istersiniz? Hız kazanmak isterim, hayatımı kolaylaştırmak isterim ama güvenlikte taviz vermek istemem diyoruz." diye konuştu. 

Vakko ile gerçekleştirdikleri işbirliğiyle BKM Express olarak perakende sektöründe önemli bir adım attıklarını kaydeden Canko, "Artık Vakko müşterileri kasaya gitmeden, cüzdanlarını çıkarmadan hatta bunu bir adım daha ileriye götüreyim, cüzdanları yanlarında olmasa bile alışveriş yapabilecek. Bunun altını çiziyorum." ifadelerini kullandı. 

İlk kez Vakko’da sunulan sistem sayesinde, Vakko dostlarının daha fazla konfora kavuşacağını belirten Vakko CEO’su Jaklin Güner de dijital dünyadaki yenilikçi çözümlerle müşterilerine bütünleşik bir deneyim yaşatmayı hedeflerini söyledi. Güner, "Dijital dünyadaki yenilikçi çözümler, iletişim platformlarının desteğiyle biz müşterilerimize bütünleşik bir deneyim yaşatmayı hedefliyoruz. Bu uygulamayla müşteriler mağazalarda alışveriş ettiklerinde bugüne kadar kasada yaptıkları ödeme sistemi tamamen farklı bir şekle dönüşüyor. Kasa uygulamaları tamamen ortadan kalkıyor. Olduğu yerde, hızlı bir şekilde satış danışmanı arkadaşımızın elindeki tablet ve müşterilerimizin elindeki cep telefonuyla ödeme hızla gerçekleştirilebiliyor. Müşteri artık hız, esneklik istiyor ve biz bunu bu uygulamayla hızlı bir şekilde hayata geçirmiş olacağız." şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Soner Canko ve Jaklin Güner, uygulama ile alışveriş yaparak ödeme sistemini anlattı. 

BKM Express ve Vakko işbirliği, ilk etapta 4 bin metrekare büyüklüğündeki Vakko Zorlu’da uygulamaya konacak. Sistem daha sonra Vakko’nun diğer mağazalarında da devreye girecek. 

ÖDEME İÇİN KASAYA GİTMEK GEREKMİYOR 

Vakko Zorlu’da başlayan mağaza içi ödeme sisteminde, işyerinin mobil uygulaması, Google Play ve AppStore’dan indirilebilen BKM Express dijital cüzdan uygulaması kullanılıyor. Müşteri alışverişini tamamladıktan sonra kasaya gitmesine gerek kalmadan satış danışmanı tablet üzerinden saniyeler içerisinde ödeme alabiliyor. Satış danışmanı tablet üzerindeki işyeri uygulamasına tutar bilgisini giriyor. İşyeri uygulamasında bir QR kod oluşturuluyor. Müşteri, BKM Express uygulaması içerisinden "QR Kodla Ödeme" seçeneğini seçerek tabletteki QR kodu tarıyor. BKM Express içerisinden ödeme yapacağı kartını ve taksit sayısını seçtikten sonra kendisine gelen SMS OTP (tek kullanımlık şifre) ile işlemi onaylıyor. Böylece mağazanın herhangi bir bölümünden ürün alan müşteri, kasa kuyruğuna girmeden, mağazanın herhangi bir noktasından ödeme yapabiliyor. 

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.