Londra'nın Müslüman adayı Khan: Gençler gerçek İslamiyeti anlamalı

Londra'nın Müslüman adayı Khan: Gençler gerçek İslamiyeti anlamalı

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Müslüman belediye başkan adayı Sadık Khan, "gençlerin gerçek İslamiyeti anlamalarını sağlamalıyız" dedi

İngiltere'nin başkenti Londra, 5 Mayıs'ta yeni belediye başkanını seçecek. Seçim için beş farklı partiden aday bulunurken, kamuoyu yoklamaları başkanlık görevi için ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin adayı Sadık Khan'ın şansının yüksek olduğuna işaret ediyor. Khan seçilirse, Londra'nın ilk Müslüman belediye başkanı olacak.

Pakistanlı bir ailenin Londra'da doğan çocuğu olan 45 yaşındaki Khan, Türk toplumu ve seçim vaatleriyle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

"GENÇLER, İSLAMİYETİ ANLAMALI"

Londra'da doğan ve büyüyen Khan, ebeveynlerinin Pakistanlı olduğunu, büyükannesi ve büyükbabasının ise Hindistan'dan geldiğini dile getirdi. Etnik ya da dini geçmişi ne olursa olsun Londra'da çok çalışılırsa başarıya ulaşılabileceğini savunan Khan, ancak İngiliz gençlerin radikalleştiğinin görüldüğünü söyledi.

Khan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlerin, teröristlerin yaymaya çalıştıklarını değil, gerçek İslamiyeti anlamalarını sağlamalıyız. Gençlerin önlerinde iyi örnekler olmalarını, daha fazla entegre olmalarını sağlamalıyız. İnternet üzerinden tehlikeli mesajlar yayılıyorsa internet hizmet sağlayıcılarını kapatmalıyız. Hükümetin mevcut radikalleşmeyi önleme stratejilerinin işe yaramadığını düşünüyorum. Hapishanelerden çıkan kişilerin daha fazla radikalleştiği görülüyor. Radikalleşmeyle mücadele için kapsamlı bir plana ihtiyaç var. Son dönemde Türkiye ve Fransa'da terör saldırıları oldu, terör küresel bir sorun ve küresel bir çözüm bulunmalı. Londra'da etnik azınlıktan gelen, İslami inanışa sahip göçmen bir ailenin çocuğunun belediye başkanı seçilmesiyle, dünyaya verilecek mesajı bir düşünün."

5 ADAY YARIŞACAK

Londra'da belediye başkanlığı seçimi 5 Mayıs Perşembe günü yapılacak. Khan'ın yanı sıra, belediye başkanlığı için Muhafazakar Parti'den Zac Goldsmith, Yeşil Parti'den Sian Berry, Liberal Demokrat Parti'den Caroline Pidgeon ve Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nden (UKIP) Peter Whittle da yarışacak.

Londra'nın mevcut belediye başkanı Boris Johnson, geçen yıl yapılan genel seçimde iktidardaki Muhafazakar Parti'den milletvekili seçilmişti. Londra belediye başkanlığını 2008 yılından bu yana yapan 51 yaşındaki Johnson, Türk kökeniyle de biliniyor. Damat Ferit Paşa hükümetinde İçişleri Bakanlığı yapan Ali Kemal Bey'in torununun oğlu olan Johnson'a kabinede görev verilme ihtimali bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.