Limon 20 lirayı bulabilir!

Limon 20 lirayı bulabilir!

Limon fiyatları, manav tezgahlarında giderek yükseliyor.

Limonun en bol olması gereken dönemde fiyatının 6-7 liraya yükselmesine vatandaşlar tepki gösteriyor. İzmir'de, 5 ile 8 lira arasında değişiyor.

Türkiye'nin en önemli limon üretim merkezlerinden, Muğla'nın Ortaca ilçesi Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, bu yıl rekoltenin çok düşük olması sebebiyle fiyatın haziran ayına doğru 20 lirayı bulabileceği uyarısında bulundu. Çöllü, "Limon yok, bu sene rekolte çok düşük. Limon şu anda ucuz, hazirana kadar 20 lirayı geçer. Geçen seneki hava şartlarından limon yok. Tarlalarda limon yok, kalmadı, bitti. Hızla tavan yapar limon, daha da çıkar yani." dedi. Rusya'ya ihracatta sıkıntı olmadığını ancak limon kalmadığını aktaran Oda Başkanı Çöllü, "Artık limon, depolardan çıkacak. Depolardan çıkan limon da artık bundan sonra daha pahalı olur diye düşünüyorum." şeklinde konuştu. 

LİMON MANAVDA 6 LİRA

Limonda fiyatların günlük arttığını belirten, İzmir'deki büyük bir manavın yetkilisi Ali Şahin, "Bu sezon limon fiyatı daha da yükselecek. Bize limon Mersin'den geliyor. Orada bu yıl rekoltenin çok düşük olması, buna karşılık talebin yüksek olması nedeniyle limon fiyatları daha da yükselecek. Elinde limon olanlar, her gün bize zamlı fiyatlarla getiriyor. Önünümüzdeki günlerde artık limon tane tane satılmaya başlanabilir." dedi.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.