Libya'da uzlaşma sinyalleri

Libya'da uzlaşma sinyalleri

Libyalı taraflar, diyalog görüşmeleri çerçevesinde Fas'ın Sahirat kentinde ilk kez aynı masada bir araya geldi. Tarafların BM'nin sunduğu çözüm önerisi üzerinde büyük oranda uzlaştığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon gözetiminde yapılan toplantı, Trablus'taki Milli Genel Kongre ile Tobruk'taki Temsilciler Meclisi'ni temsil eden heyetleri ilk kez aynı masada buluşturması açısından önem taşıyor.

AA muhabirine bilgi veren diplomatik kaynaklar, diyalog görüşmelerinin olumlu bir atmosferde gerçekleştiğini ve tarafların, Libya krizinin sona erdirilmesi amacıyla BM tarafından sunulan öneri üzerinde anlaşmaya varabileceğine ilişkin işaretler bulunduğunu belirtti.

Libyalı taraflar arasında daha önce gerçekleştirilen diyalog görüşmeleri, BM Özel Temsilcisi Leon'un taraflarla ayrı ayrı görüşmesi şeklinde sürdürülüyor, heyetler aynı masa etrafında bir araya gelmiyordu.

Büyük oranda uzlaştılar

Libyalı tarafların, BM'nin sunduğu çözüm önerisi üzerinde büyük oranda uzlaştığı bildirildi.

Heyetler,  BM Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon gözetiminde yaptıkları görüşmelerin ardından açıklamalarda bulundu.

Tobruk'taki Temsilciler Meclisinin diyalog komitesi üyesi Ebubekir Buayra, taraflar arasındaki toplantı aşamasının sona erdiğini ve BM'nin önerisi üzerinde anlaşmaya varıldığını söyledi. Buayra, anlaşmazlık konusu noktaların ise basit ve halledilebilir olduğunu ifade etti.

Diyalog görüşmelerinde bağımsızları temsilen bulunan Ahmed el-Abbar, bugünkü görüşmelerden olumlu izlenimler aldıklarını ve BM'nin önerisinin imzalanmasını beklediklerini kaydetti.

Trablus'taki Milli Genel Kongre heyetinin başkanı Salih el-Mahzum ise "İlerleyen saatlerde BM'nin önerisi üzerinde anlaşmaya varıldığının açıklanmasını umuyorum" dedi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.