KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? (2018)

KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? (2018)

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerinin eğitim hayatında maddi sorun yaşamaması için verilen burs ve öğrenim kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? KYK Burs Başvuru tarihi bekleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun üniversite öğrencilerine sunduğu burs ve öğrenim kredisi imkanı için geri sayım başladı. Öğrencilerin maddi zorluk yaşamadan üniversite eğitimi alabilmesi için verilen bu hizmette öğrencilerin hepsi burs başvurusu yapabilir. Peki KYK Burs Başvuruları ne zaman başlayacak? 2018 KYK burs başvuru tarihi için bekleyiş sürüyor.

Başvuru yapan öğrencilerin hepsi burs başvurusu yapabilir. Eğer öğrencinin durumu burs almaya müsait görülmezse geri ödemeli öğrenim kredisi çıkar. Geri ödemeli öğrenim kredisi başvuranın durumu fark etmeksizin tüm öğrencilere çıkar. İstemeyen öğrenci öğrenim kredisi almayabilir.

KYK, daha önce yaptığı resmi bir açıklama ile 2018 KYK Burs Başvurusu için şu ifadeleri kullandı; "Kredi burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak." 

KYK'nın açıklamada belirttiği tüm önemli olaylar gerçekleşti. Artık milyonlarca öğrencinin gözü KYK burs başvuru tarihleri için gelecek açıklamada. Peki 2018 KYK Burs başvuruları başladı mı?

2018 KYK Burs ve öğrenim kredisi başvuru tarihleri

2018 yılı itibari ile KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları henüz başlamadı. KYK'dan gelen resmi açıklamada belirtilen tüm sınavlar ve olaylar yapıldı. Fakat henüz tarihler konusunda resmi açıklama gelmedi. Resmi açıklama yapılmamış olsa da uzmanlar burs başvurularının en geç 15 Ekim 2018 Pazartesi günü başlayacağını söylüyor.

Burs nedir? KYK bursu nasıl alınır?

KYK'nın üniversite öğrencileri için iki ayrı maddi desteği bulunuyor. Bunlardan biri öğrenim bursu, diğeri ise öğrenim kredisi. Burs için belirli şartları taşımak gerekiyor. Burs tüm öğrencilere çıkmamakla beraber, burs çıkan öğrenciler öğrenim hayatı sonunda herhangi bir geri ödemeye tabi tutulmuyor.

Karşılıksız burs almak için;

- Önlisans veya Lisans öğrencisi olmak
- ÖSYM'nin sınavlarında ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e girenler mutlaka alır
- Amatör milli sporcu olan öğrenciler KYK bursu alabilir
- Şehit çocukları burs alabilir
- Gazi çocukları burs alabilir
- Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler burs alabilir
- Anne ve babası vefat etmiş olanlar burs alabilir
- Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar burs alabilir
- Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar burs alabilir
- Bu şartlar dışında maddi durumu yetersiz görülen ve KYK tarafından tespit edilen öğrenciler de yukarda önceliği bulunan öğrenci tiplerinin ardından burs alabilirler.

Öğrenim Kredisi nedir? Nasıl alınır?

KYK tarafından üniversite öğrencilerine verilen bir başka maddi destek de öğrenim kredisidir. KYK burs başvurusunu yapan her öğrenci öğrenim kredisi almaya hak kazanır. Eğer KYK öğrenciyi burs almaya uygun görmezse doğrudan öğrenim kredisi çıkmaktadır. Fakat öğrenci istemezse bu parayı almaz.

Öğrenim kredisi alan öğrenci, öğrenim hayatı bittikten belirli süre sonra bu ücreti isterse toptan, isterse aldığı gibi devlete geri ödemekle yükümlüdür.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.