KYK Burs ve Öğrenim Kredileri ne zaman yatacak? KYK burs ve kredisi kaç lira?

KYK Burs ve Öğrenim Kredileri ne zaman yatacak? KYK burs ve kredisi kaç lira?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 13 Kasım 2018'de milyonlarca öğrencinin başvurduğu burs ve öğrenim kredisi sonuçlarını yayınladı. Kendilerine burs veya kredi çıkan öğrenciler 'KYK Burs ve Kredileri ne zaman yatacak?' sorusuna yanıt aramaya başladı.

KYK burs ve öğrenim kredisi sonuçları 13 Kasım 2018'de yayınlanmıştı. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrenciler taahhütname onayını yapmak zorunda. Taahhütname onayı işlemlerini tamamlayan öğrenciler ise merakla 'KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak?' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu her yıl olduğu gibi 2018/2019 öğretim yılında da öğrencilerin okul hayatlarında maddi zorluk yaşamaması için burs ve öğrenim kredisi imkanı sağlıyor. Burs almaya hak kazanan öğrenciler üniversite hayatları içinde belirli koşulları karşılamaları halinde üniversite bittikten sonra herhangi bir geri ödeme yapmazken, öğrenim kredisi alacak öğrenciler üniversite hayatlarından sonra aldıkları rakamı geri ödemek zorundalar.

KYK burs ve öğrenim kredileri ne zaman yatacak?

KYK'nın resmi sitesi üzerinden yapılan duyuruya göre; KYK Burs ve Öğrenim Kredisi içinde bulunduğumuz ay içinde taahhütnamesini onaylayan öğrencilere iki aylık olarak yatacak. Bu burs ve kredilerin ilk ödemesi olacak. Ardından her ayın 6'sı ila 10'u arasında normal ödemeler devam edecek.

Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere herhangi bir ödeme yapılmayacak. Bu yıl başvurusunu veya taahhütnamesini unutan öğrenciler yeni başvuru için önümüzdeki yılı beklemek zorunda kalacak.

para.jpg

KYK Burs ve Kredileri kaç lira?

Bu yıl da her yıl olduğu gibi KYK burs ve kredilerine zam gelmiş durumda. Ocak 2018'den bugüne KYK'dan para alan öğrencilere lisans için 480 TL ödeme yapılıyordu. Bu rakam yüksek lisansta 940, doktorada 1410 TL olarak gerçekleşiyordu.

Ocak 2019 itibari ile KYK ücretleri şöyle olacak,

Lisans: 500 TL
Yüksek Lisans: 1000 TL
Doktora: 1500 TL

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.