KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? (2018)

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? (2018)

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerine verilen burs ve öğrenim kredisi sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 KYK burs başvuru sonuçları bekleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs başvuru işlemleri dün itibari ile sona erdi. 21 Ekim Pazar günü sona eren KYK burs başvurularının ardından milyonlarca öğrencinin gözü 2018 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtında olacak.

KYK'nın öğrencilere sunduğu burs ve öğrenim kredisi hizmeti sayesinde özellikle eğitimini yaşadığı şehrin dışında alanlar ekonomik anlamda rahat bir eğitim hayatı yaşıyor. Tüm öğrenciler burs başvurusu yapabilse de, her öğrenciye burs çıkmıyor. KYK bursu alabilmek için kurum tarafından belirtilen şartları taşımak gerekiyor. Öğrenim kredisi çıkan öğrenciler ise aldıkları paraları öğrenim hayatları bittikten sonra aldıkları gibi ödeyebiliyorlar.

2018 KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK'ya e-devlet üzerinden başvurarak burs almak isteyen öğrenciler artık merakla kendilerine burs mu? öğrenim kredisi mi? çıktığını öğrenmek için bekleyecek. KYK'dan henüz burs sonuçları ile ilgili resmi bir açıklama gelmese de, önceki yıllara baktığımızda KYK burs ve öğrenim kredisi sonuçlarının 1 ay içinde açıklandığı görülüyor. Bu nedenle önümüzdeki Kasım ayının ortasından sonra her an sonuçlar açıklanabilir.

KYK BURSU ÇIKMAYAN ÖĞRENİM KREDİSİ ALMAK ZORUNDA MI?

Öğrencilerin en çok merak ettiğini konulardan biri de burs çıkmazsa yapılması gerekenler. Burs çıkar ümidi ile başvuru yapan pek çok öğrenci kurumun belirlediği şartlara uygun görülmediği gerekçesi ile burs alamıyor. Burs çıkmayan öğrenci otomatik olarak öğrenim kredisi almaya hak kazanıyor. Eğer bilgileri doğru vermişseniz başvuru yapmanız halinde öğrenim kredisi alabilirsiniz.

Fakat üniversite bitimi borç yükü istemeyen öğrencilerimiz 'burs çıkmayan öğrenim kredisi almayabilir mi?' sorusunu soruyor.

Burs çıkmadığı için öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrenci başvurmazsa öğrenim kredisi almayabilir. Yani öğrenim kredisi çıktığı halde almak zorunlu değil.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.