Kutlu Doğum Haftası neden Nisan'a sabitlendi

Kutlu Doğum Haftası neden Nisan'a sabitlendi

Mehmet Görmez, “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" temalı 2015 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Almanya’nın Köln kentindeki etkinlik öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Mehmet Görmez, “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" temalı 2015 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Almanya’nın Köln kentindeki etkinlik öncesinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İslamofobi üzerinde duran Görmez, “DAİŞ ya da IŞİD denilen bir örgütün; savaşların, işgallerin, istibdatların gölgesinde, Ebu Gureyb cezaevlerinde yetiştirilen birtakım militanların, dünyanın herhangi bir yerinde işledikleri gayriinsani bir cinayetin faturası, Almanya’da, Fransa’da, Hollanda’da sokakta gezen hiçbir Müslümanın başını öne eğdiremez.” ifadelerini kullandı.

İslam dünyasında ortaya çıkan terör örgütlerinin tamamın; işgal, savaş ve istibdatların sonucu olduğunu vurgulayan Görmez, “İslam dünyasının dini, kültürel, siyasi fay hatlarıyla oynandıktan sonra her türlü savaş ve şiddetten sonra hiçbir din ve inancın kabul edemeyeceği bu tür yapılanmalarının işlediği cinayetin hesabının herhangi bir Müslümana sorulması kabul edilemez.” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yurtdışında ilişki içinde oldukları İslami derneklere bağlı camilerde bugüne kadar barış, huzur ve uyumu engelleyen bir şey olmadığını belirterek, “Dolayısıyla bu birlikteliği; bir başka ülkenin içişlerine müdahalesi olarak asla değerlendirilemez.” dedi. Görmez, İslami derneklerle kurdukları ilişkinin, 'siyasi' değil, 'dini-manevi' bir ilişki olduğunu vurguladı.

Görmez, Avusturya’da yeniden düzenlenen ve yurtdışından maaş alan imamların çalışmasını yasaklayan İslam Yasası için ise “Üçüncü dünyanın hukuk metinlerine eşdeğer, yanlış ve geri adım atılmış bir adım.” değerlendirmesini yaptı.

Kutlu Doğum Haftası neden Nisan'a sabitlendi

Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftası’nın 23 Nisan etkinliklerini gölgelemek için miladi takvime sabitlendiğini iddiasını da reddetti. Mevlid Kandili’nin, İslam dini tarafından belirlenmiş bir gün olmadığını, Müslümanların bu geleneği sonradan başlattıklarını ifade eden Mehmet Görmez, Hz. Peygamber’i anlama geleneğinin oluşturulması için Kutlu Doğum Haftası’nın da 1989’da Nisan ayına sabitlendiği bilgisini verdi. Görmez, “Kesinlikle 23 Nisan’ı gölgelemek için yapılmış olamaz.” dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.