Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Gümüşhane

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Gümüşhane

Gümüşhane Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası ve Şehitleri Anma programı düzenledi.

Gümüşhane AKM'de düzenlenen ve Sedat Uçan'ın ilahileriyle renk kattığı program başlangıcında Belediye Başkanı Ercan Çimen ve eşi Gülsen Çimen tarafından tüm davetlilere karanfil dağıtıldı.

Salon girişinde isteyen herkese ücretsiz olarak “Peygamber Efendimizin Örnek Ahlakı” kitabının verildiği programı çok sayıda vatandaş ayakta izlemek zorunda kaldı.

Kadınların hınca hınç doldurduğu salonda erkekler programı ayakta izlemek zorunda kalırken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Kur’an-ı Kerim okundu.

Günün anlamıyla ilgili konuşan ev sahibi Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kutlu Doğum Haftasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) alemlere rahmet olarak dünyayı şereflendirdiği, insanlığı hakikatin ışığı ile aydınlattığı bir doğuşun yıldönümünü kutladıklarını söyledi.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin (sav) dünyayı, rahmetin, merhametin, paylaşma ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir dünya haline getirdiğini kaydeden Çimen, “Peygamber efendimiz (sav) merhametini, barışını, hoşgörüsünü, ahlakını ve şefkatini tüm insanlığa aktarmıştır.  Bizler de paylaşma, yardımlaşma, dürüstlük, erdem ve hoşgörüyü, Peygamberimizin (sav) tavsiye ve uygulamalarından öğrendik. Efendimizin (sav) güzel ahlakını ve şahsiyetini örnek alarak tüm insanlığa doğru bir şekilde anlatmak ve tanıtmak bizlere düşen en büyük görevlerin başında gelmektedir. Bu düşüncelerle, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) efendimizin tüm insanlığa ulaştırdığı mesajlarını samimi ve doğru biçimde idrak edebilmek ve hayatımızın her alanında tatbik edebilmek temennisiyle Kutlu Doğum Haftası’nın İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyor ve İslam sancağını dalgalandırmak ve vatanın bütünlüğünü korumak için hak yolunda Bedir'de Uhut’ta, Hendek'te, Çanakkale'de Sarıkamış'ta, Kore’de, Kıbrıs’ta ve vatanımızın her bölgesinde şahadet şerbeti içen gelmiş geçmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim. Ruhları şad olsun” dedi.

Müftü Yardımcısı Hüseyin Hacıfettahoğlu ise konferansında Peygamber efendimizin (sav) doğumundan ve çocukluğundan bahsettiği sırada salonda bulunan bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Hz. Muhammed’i (SAV) hayatına katanın hayatına hız ve bereket katılacağına vurgu yapan Hacıfettahoğlu, “Sözlerin en güzeli Allah’ın kelamıdır” diyerek ayet ve sureler ışığında konuşmasını sürdürdü.

Konuşmasının son bölümünde şehitlik mertebesinden bahseden Hacıfettahoğlu, bu yıl Kutlu Doğum Haftasının ana temasını oluşturan tevhid, vahdet ve birlik olma konularında katılımcılara çeşitli bilgiler aktardı.

Sedat Uçan’ın ilahiler seslendirdiği program sanatçı ve katılımcılara plaket takdimi ile son buldu.

gumushane gen tr

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.