Kurban kesilirken hangi dualar okunur? Kurban kesimi duaları

Kurban kesilirken hangi dualar okunur? Kurban kesimi duaları

Bu sabah itibari ile 2018 Kurban Bayramı'na erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bayram namazından sonra kurbanlıklarına gidecek olan halkımız, kurban keserken okunması gereken duaları merak ediyor.

Kurban kesilirken hangi dualar okunur? sorusu bu sabah itibari ile son derece popüler. Milyonlarca vatandaşımız bayramın ilk günü itibari ile kurban kesecekler. Dinimizce Vacip olan kurban ibadetinin vakti bu sabah kılınacak bayram namazının ardından başlıyor.

Bu sabah itibari ile pek çok vatandaşımız camileri doldurup, bayram namazlarını eda edecekler. Diyanet, Türkiye'nin 81 ili için bayram namazı vakitlerini açıkladı.

Kurban keserken uyulması gereken pek çok kural vardır. Bunlardan biri de kesim öncesi ve işlemi sırasında bazı duaları okumaktır. Bu sabah kurbanını kesecek vatandaşlar; ' Kurban keserken okunacak dualar' için aramalar yapıyor.

Kurban Keserken hangi dualar okunmalı?

Müslümanların en önemli ibadetlerinden biri olan kurban ibadeti, kurban bayramı içinde yapılır. 4 gün sürecek olan kurban bayramında hanefilere göre 3.gün akşama kadar, Şafilere göre 4. gün de kurban kesilebilir.

Kurban kesilirken kişi önce üç defa "Bismillahi Allahüekber" der ve şu ayetler okunur;

resized_c38c7-f90cd0fb1.jpg

"De ki: Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm hepsi âlemlerin Rabbi Allah içindir. O'nun ortağı yoktur. Bana sadece bu emrolundu ve ben Müslümanların ilkiyim." (En'am 6/162-163)

resized_60848-f27335a12.jpg
"Ben, hakka yönelen birisi olarak yüzümü, gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Ben, Allah'a ortak koşanlardan değilim." (En'am, 6/79)

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.