Kurban ibadeti ne zaman bitiyor? Kurban Bayramı'nın dördüncü günü kurban kesilir mi?

Kurban ibadeti ne zaman bitiyor? Kurban Bayramı'nın dördüncü günü kurban kesilir mi?

2018 Kurban Bayramı'nın üçüncü günü gelip çattı. Yarın Kurban Bayramı'nın son gününü yaşadıktan sonra bayrama veda edeceğiz. Henüz kurban kesmemiş olan vatandaşlar merakla; 'Bayramın son günü kurban kesilir mi?' sorusuna yanıt arıyor.

Pek çok vatandaş kurban bayramının ilk iki günü kurban ibadetini yaptı. Vacip olan kurban ibadeti için son günler yaklaştı. Henüz kurban kesmeyenler ve kesmeyi düşünenler; 'Kurban İbadeti ne zaman bitiyor' sorusuna yanıt arıyor. Kurban İbadetinin vakti konusunda mezhepler arasında farklılıklar var. Peki Kurban Bayramı'nın dördüncü günü kurban kesilir mi?

2018 Kurban Bayramı, 21 Ağustos 2018 Salı sabahı kılınan kurban bayramı namazının ertesinde başladı. Dinen de bayramın 1.günü fecrin doğması ile birlikte kurban ibadetinin vakti girmiş oluyor.

İlk iki gün itibari ile milyonlarca vatandaş satın aldıkları kurbanlık hayvanları Allah için kurban ederek ibadetini yerine getirdi. İlk iki gün müsait olamayanlar, fakat kurban kesmek isteyenler ise merak içinde.

Kurban Bayramının dördüncü günü kurban kesilir mi?

Kurban ne zamana kadar kesilebilir? sorusu dini otoritelerce yanıt buldu. Bu konuda Hanefiler ile Şafiiler arasında farklılıkları vardır.

Eğer Hanefi iseniz kurban kesmek için bayramın üçüncü günü güneş batana kadar vaktiniz vardır. Hanefilikte kurban bayramının dördüncü günü kurban kesilmez.

Şafiiler ise kurban bayramının dördüncü günü de kurban kesebilir. Şafiilikte kurban bayramının dördüncü günü güneş batana kadar kurban ibadeti devam etmektedir.

Gece kurban kesmek ise caizdir, fakat mekruhtur.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.