Kurban edilen hayvanlarda acıyı hissettirmeyen muhteşem sistem

Kurban edilen hayvanlarda acıyı hissettirmeyen muhteşem sistem

Siz vahşeti, cennet yolcusu hayvanların birkaç saniyede bilinçlerinin cennet bahçelerine kanat çırptığı bayram sabahlarında değil; kozmetiklerin testlerinin yapıldığı toksikoloji laboratuvarlarında arayın

RİSALEHABER

Her Kurban Bayramı'nda belli gruplarca hayvanların kesilmesine itiraz edilir. Bu itirazı edenlerin çoğu genelde en çok et tüketenlerdir. Hayvanseverlik adı altında çıkardıkları gürültünün hiç bir etkisi olmasa da cevaplarını da alıyorlar.

Eczacı Ayşe Merve Yönet, kurban edilen hayvanların acı çekmediğini söyledi. Cenab-ı Hakk'ın muhteşem bir sistem yerleştirdiği hayvanlar tam kesim anında salgılanan morfin ile acıyı hissetmiyorlar.

Yönet'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Kurban kesiminde, hayvanın kanındaki beta endorfin seviyesi 4 kat arttığı için muazzam bir analjezik, yani ağrı kesici etki oluşturur.

Endogeneous morphine denilen bu hormon, morfinden 30 kat daha güçlü uyuşturur hayvanı.

Morfinin ağrı kesici etkisinin ne denli kuvvetli olduğunu ameliyat sonrası dehşetli ağrıları için morfin verilenlere sorabilirsiniz. İşte kurban kesim sırasında salgılanan bu beta endorfin hormonunun ağrı kesici etkisi morfininkinden bile 30 kat daha kuvvetli.

İlâhî şefkat; hayvanın acısını hemen o saniyelerde dindirmek için rahmet pınarından ağrı kesici indirmiş adeta kanına.

İslâmî usülde; boğazdaki ağrıyı beyne ulaştıran afferent nöronlar kesildiği için beyne giden ağrı impulsularını saniyeler içinde durdurmuş oluyorsunuz.

Beyne ağrı iletecek sensorik sinirler kesildiği için; yani beyne ağrı komutu verecek köprüyü yıktığınız için isteseniz de ağrı hissedemezsiniz.

Boğazdan fışkıran kan hipovolemik şokla hızlıca bilinç kaybı yapar ve ağrıyı sıfırlar.

İslâmî usülde bu yüzden öndeki neurves vagus kesilir, arkadaki neurves accelerantes başta kesilmez; Böylece kalp üzerinde parasempatik aktivite azalır ve kan akışı hızlanır ki çarçabuk kaybolsun bilinç.

Şahdamarı; yani arteria carotis communis de kesilince cennete saniyeler kala hipovolemik şok alır hayvanın tüm sızısını. Böyle saniyelik hafiflikteki bi acıya vahşet denmiyor; siz vahşeti kozmetik toksikolojisi uzmanlarına sorun bence..

Vegan hanfendilerin baby face görünmek için yüzlerini cilaladıkları o kozmetikler var ya. İşte o kozmetiklerin içeriğindeki ksenobiyotiklerin LD50 tayininde kobay olarak hayvanlar kullanılıyor.

Peki kurbanın çile çekmesin diye tek seferde, bikaç saniyede cennete kanatlanışını o dikenli dillerine dolayan bu çok duyarlı veganiçelerin naylon vicdanları, kozmetik laboratuvarlarında hayvanların gördüğü işkencelerden neden hiç bahsetmez?

O yüzden siz vahşeti, cennet yolcusu hayvanların birkaç saniyede bilinçlerinin cennet bahçelerine kanat çırptığı bayram sabahlarında değil; kozmetiklerin LD 50 Lethal Dose ve Draize Testlerinin yapıldığı toksikoloji laboratuvarlarında arayın.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum