Kurban Bayramı yapılacak ibadetler nelerdir? 2018 Kurban Bayramı ibadetleri

Kurban Bayramı yapılacak ibadetler nelerdir? 2018 Kurban Bayramı ibadetleri

Gün itibari ile heyecanla beklenen Kurban Bayramı'nın arefesine ulaştık. Yarın tüm İslam Alemi Kurban ibadetini yerine gelecek. 21 Ağustos Salı günü bayramın birinci günü yaşanacak. Peki Kurban Bayramında hangi ibadetler yapılır?

2018 Kurban Bayramı 21 Ağustos 2018 Salı günü ülkemizde ve tüm Müslüman Alemi'nde başlayacak. Bugün Kurban Bayramı arefesini yaşıyoruz. Bu mübarek gün boyunca insanlar yarın için son hazırlıklarını yapıyor. Vatandaşlar Kurban Bayramı'nı boş geçirmemek için 2018 Kurban Bayramı ibadetleri arıyor.

Arefe günü boyunca pek çok vatandaş bayrama hazırlık yapacak. Kimileri kurbanlık pazarlarına giderek kurban seçecek, kimileri temizlik yapacak, kimileri de bayrama özel kıyafetler alacaklar. Bayram günleri ülkemizin de son derece kıymet verdiği zamanlardır. Bu nedenle Kurban Bayramı ibadetleri son derece önem taşıyor.

Kurban Bayramı ibadetleri nelerdir?

Kurban Bayramı yapılacak ibadetler insanların merakını çekiyor. 4 gün sürece kurban bayramı boyunca yapılacak pek çok ibadet vardır. İşte Kurban Bayramı'nda yapılacak ibadetler;

- Kurban kesmek: Durumu olan herkese vacip olan bu ibadet, Kurban Bayramı'nın sebebidir.
- Namaz kılmak: Kurban Bayramı sabahı milyonlarca Müslüman bayram namazına kalkacak. Bayram namazı dışında kaza ve nafile namazlar kılmak da son derece önemlidir.
- Teşrik Tekbiri getirmek: Bu sabah namazından sonra Kurban Bayramı'nın 4. günü ikindi namazına kadar teşrik tekbirleri getirmek vaciptir.
- Tövbe ve İstiğfar etmek: Tüm önemli dini günlerde olduğu gibi, Kurban Bayramı boyunca Cenab-ı Hak'tan günahlar için af dilemek, günahlardan tövbe etmek ve istiğfar etmek önemlidir.
- İhlas Suresi hatmi yapmak: Bayram boyunca 1000 kez İhlas Suresi okuyarak İhlas Hatmi yapmak bayramdan alınacak fazileti atlayacaktır.
- Fakir-fukaraya yardım etmek: Kurban etini ihtiyaç sahiplerine pay etmek de bu bayramın önemli amaçlarından biridir.
-Müslümanlar arası bağları güçlendirmek: Eş,dost, akraba ziyaretleri ile Mü'minler arası bağların güçlenmesi bayramların manevi yönünü canlandıracaktır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.