Kurban Bayramı tatili ne zaman? Bayram tatili 9 gün mü?

Kurban Bayramı tatili ne zaman? Bayram tatili 9 gün mü?

2019 Kurban Bayramı için takvim yaklaşıyor. Dinimizdeki en önemli günlerden biri olan Kurban Bayramı için vatandaşlar ilk hazırlıklarını yapmaya başladı bile. Peki bayram tatili 9 gün oldu mu?

2019 Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Milyonlarca vatandaş kurban ibadetini yerine getirerek Allah'ın rızasını kazanmak isteyecek. Peki Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu?

Kurban ibadeti dinimizde Hz. İbrahim (a.s)'dan gelmektedir. İbrahim peygamberin kurban hadisesinden gelen bu bayram boyunca mü'minler ibadet, dua ve çeşitli aktiviteler ile bayramı idrak etmeye çalışacak.

Kurban kelimesi Allah'a yakın olmak manasına gelmektedir. Kurban Bayramı da Cenab-ı Hakk'a yakın olmak için bulunmaz bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor. 

2019 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Blu çağına ermiş, sağlık ve maddi durumu yeterli olan tüm Müslümanlar için vacip olan kurban ibadeti bayramın ilk üç gününde yapılıyor. Kurban bayramı namazından sonra başlayacak kurban ibadeti için vatandaşlar kurbanlık bakmaya başladı bile. Yakın zamanda Türkiye'nin pek çok noktasında kurbanlık pazarı kurulacak ve satışlar başlayacak.

2019 Kurban Bayramı 11 Ağustos 2019 Pazar günü başlayacak. 12-13-14 Ağustos günleri de bayram olacak. 14 Ağustos 2019 Çarşamba akşamı bayrama veda edeceğiz. 10 Ağustos Cumartesi ise arefe günü olacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Bayramda tatile gitmek isteyen çalışanlar ise bayram tatilinin 9 gün olmasını istiyor. Yetkililerden şimdilik bir açıklama gelmedi. Fakat kurban bayramına az bir zaman kala hükümetin 9 gün tatili açıklayacağı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.