Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili 9 gün mü?

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili 9 gün mü?

Mübarek Kurban Bayramı yaklaşıyor. 4 gün sürecek bayram için tatil bekleyenler de heyecanlı. 2018 Kurban Bayramı tarihi merak edilirken, tatilcilerin kararı 2018 Kurban Bayramı tatili kaç gün? sorularına neden oldu.

Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? sorusu son günlerde sıkça soruluyor. Ağustos ayına az bir zaman kala vatandaşlar kurban bayramı telaşına düşmüş vaziyette. Bazı vatandaşlar erkenden kurban pazarlarına akın ederek, kurban bayramı öncesi hazırıklara başlamış durumda. Peki 2018 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Önceki yıllarda kurban bayramı tatilinin uzatıldığına sıkça şahit olmuştuk. Yıl boyunca çalışan vatandaşlar Ramazan Bayramı'nda az bir tatil yapma fırsatı buldular. Bu da Kurban Bayramı için beklentileri arttırmış durumda.

2018 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı'na kaç gün kaldı?

Vacip olan kurban ibadetinin yapılacağı, ibadet ve dualar ile karşılanacak olan Kurban Bayramı bu yıl;

21 Ağustos 2018 Salı (1.gün)
22 Ağustos 2018 Çarşamba (2.gün)
23 Ağustos 2018 Perşembe (3.gün)
24 Ağustos 2018 Cuma (4.gün) günleri idrak edilecek.

Kurban Bayramı'na bugünden itibaren 28 gün kaldı.

Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı'nın hafta içi dört güne gelmesi, bayramdan bir önceki gün olan arefenin de pazartesi gününe denk gelmesi ile Kurban Bayramı tatili 9 gün mü? sorularına neden oluyor. Henüz yetkililerden resmi bir açıklama gelmedi. Fakat önceki yıllarda hafta içine denk gelen kurban bayramlarında 9 gün tatil ilan edilmişti.

Bayram'da 9 gün tatil bekleyenleri umutlandıran bir diğer gelişme de Kurban Bayramı için tatilcilerin otel rezervasyonlarını 9 gün olarak alması. Pek çok tatil şirketi 9 günlük paketler sunmaya başladı. Yetkililer kesin kararı önümüzdeki günlerde vereceklerdir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.