Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? Bayrama kaç gün var? (2018)

Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? Bayrama kaç gün var? (2018)

İslam dinindeki iki bayramdan biri olan Kurban Bayramı için sayılı günler kaldı. Kurban ibadeti yapmak isteyenler kurban pazarlarına doluşmaya başladı. Peki Kurban Bayramı tarihi ne zaman?

Kurban Bayramı İslam Dünyası için büyük önem taşıyor. Dinimizdeki iki bayramdan biri olan Kurban Bayramı, hicri olarak Zilhicce ayının onuncu günü olmasına rağmen, kullandığımız Miladi Takvim'de değişim göstermektedir. Peki Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? 2018 Kurban Bayramı tarihi haberimizde....

Kurban ibadeti dinimizde vacip olan bir ibadettir. Durumu olanlar belirli bir ücret karşılığı dinen izin verilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanı İslami kurallara göre keserek bu ibadeti gerçekleştirir. Kurbanın yenmesinde ve bölüşülmesinde de usuller vardır.

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar ilk hazırlıklarını tamamlamaya başladı. Kurban Bayramı için hazırlık yapmaya başlayan vatandaşlar illerde ve ilçelerde kurulan kurban pazarlarını doldurmaya başladı. Peki 2018 Kurban Bayramı'na kaç gün kaldı?

2018 Kurban Bayramı tarihi

5 Ağustos Pazar günü itibari ile Kurban Bayramı için artık sayılı günler kaldı. Milyonlarca Müslümanı doğrudan ilgilendiren 2018 Kurban Bayramı; 21 Ağustos 2018 Salı günü başlayacak. 22 Ağustos, 23 Ağustos ve 24 Ağustos tarihleri de bayramın kalan günleri olacak. 24 Ağustos 2018 Cuma günü bayramın son gününün yaşanmasının ardından Kurban Bayramı bitecek. 

Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı'nda tatile çıkmak isteyen vatandaşlar için beklenen müjde de geldi. Hafta içine denk gelecek olan Kurban Bayramı tatili tam olarak 9 gün olmuş durumda. Buna göre;

18 Ağustos Cumartesi günü Kurban Bayramı tatili başlayacak. 26 Ağustos 2018 Pazar günü ise tatilin son günü olacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.