Kurban Bayramı Arefesi hangi namazlar kılınır? Arefe günü oruç tutulur mu?

Kurban Bayramı Arefesi hangi namazlar kılınır? Arefe günü oruç tutulur mu?

2017 Kurban Bayramı arefesi için geri sayım başladı. 30 Ağustos günü itibari ile Kurban Bayramı'nın arefesi için sadece 1 gün kaldı. Yarın Bayram arefesi, peki arefe günü hangi namazlar kılınmalı? arefe günü oruç tutulur mu?

Kurban Bayramı, Müslümanların bayramda Allah için satın aldıkları küçükbaş veya büyükbaş bazı hayvanları kurban etmeleri ile gerçekleşen ibadetin yapıldığı günlerdir. 2017'de Kurban Bayramı 1 Eylül 2017 Cuma günü idrak edilecek. Bayramların bir diğer iple çekilen yanı Arefe günleri oluyor. Peki Kurban Bayramı Arefesi oruç tutulur mu? Kurban Bayramı Arefesinde hangi namazlar kılınır?

Bayramların karşılanacağı arefe günleri Müslümanlar için bayram gibi değerlidir. Bu nedenle pek çok kişi Kurban Arefesi yapılacak ibadetleri arıyor. İbadet etmek için güzel bir gün olabilecek Kurban Bayramı Arefesi, aynı zamanda Müslümanların bayram hazırlıklarını yaptığı gün olarak karşımıza çıkıyor.

Kurban Bayramı Arefesinde yapılacak ibadetler

Kurban Bayramı Arefesinde vakit namazları dışında bir namaz zorunlu olmasa da, Allah'ın (c.c.) rızasını kazanmak isteyenler için nafile namazlar da bulunuyor. İşte Kurban Arefesi kılınacak namazlar;

Tövbe Namazı: İkindi namazını kıldıktan ve Arefe Duasına başlamadan önce göğün altında iki rekat namaz kılmalı ve Hak Teala’nın huzurunda günahlarını itiraf ederek ikrar etmelidir. 

Mahsus Namaz:  Namazın birinci rekatında Fatiha Suresinden sonra ihlas suresini, ikinci rekatta Fatiha Suresinden sonra Kafirun Suresi okunmalıdır. Bu namazın ardından 4 rekat namaz kılmalıdır. Namaz iki rekat iki rekat kılınmalıdır. Her rekatta Fatiha suresinden sonra 50 kere ihlas suresini okumalıdır. Bu namaz Emire’l Mümin’in Hz. Ali’nin namazıdır.

Arefe günü yapılacak ibadetler;

1. Teşrik tekbileri getirmek: “Allâhüekber, Allâhüekber, Lâilâhe illallâhü vallâhüekber, Allâhüekber ve lillâhi’l-hamd”

Arefe günü sabah namazından başlayıp, Bayramın 4.günü ikindi namazına kadar vakit namazlarında farz namazlarından sonra getirilir.

2. Arefe günü günahlardan ve fenalıklardan sakınmak

3. Oruç tutmak

4. İhlas suresi okumak

5. Tefekkür etmek

Kurban Arefesi Oruç tutulur mu?

Kurban Bayramı'nda oruç tutulmaz. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı;

Zilhicce ayının 10. günü kurban bayramının ilk günüdür. Kurban bayramında da oruç tutulmaz. Der.

Fakat Kurban Bayramı Arefesinde oruç tutulabilir. Zilhicce Ayı'nın ilk 9 günü oruç tutmak faziletlidir. Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) Zilhicce'nin ilk 9 günü oruç tuttuğu rivayet edilir. 

Risale Haber

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.