Kur’an-ı Kerim öğrenme aşkı yaş sınırı tanımıyor

Kur’an-ı Kerim öğrenme aşkı yaş sınırı tanımıyor

Gaziantep’te Şehitkamil Belediyesi tarafından Karşıyaka Yeşilova Aile Merkezinde açılan Kur’an-ı Kerim kursuna kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Çocuk yaşta farklı nedenlerden ve imkânsızlıklardan dolayı Kur'an-ı Kerim'i öğrenemedikleri için hep içlerinde bir burukluk hisseden kadınlar için Şehitkamil Belediyesi tarafından Karşıyaka Yeşilova Aile Merkezinde Kur'an kursu açıldı.

Kadınlar için açılan Kur'an-ı Kerim kursuna katılan ve kiminin yaşı da 80’in üzerinde olan yaşlı teyzeler, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin mutluluğu ile birlikte gösterdikleri gayretle Kur'an-ı Kerim’i öğrenmenin yaşının olmadığını gösteriyor.

Aile merkezinde hafta içi düzenli olarak Kur'an-ı Kerim öğrenen kadınlar, ilmihal dersi başta olmak üzere temel dini bilgileri de öğrenme imkânı elde ediyorlar.

Kur'an-ı Kerim öğrenmenin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren yaşlı teyzeler, her yaştan insanın azmettiği zaman Kur’an-ı Kerim’i öğrenilebileceklerini ve öğrenmenin yaşının olmadığını ifade ederek, geçte olsa Kur’an-ı Kerim öğreniyor olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirtiyorlar.

Karşıyaka Yeşilova Aile Merkezi Kur’an-ı Kerim Öğretmeni Gülistan Çapar, kursta her yaş grubundan öğrencilerinin olduğunu ve özellikle yaşlı teyzelerin kursa yoğun ilgi gösterdiklerini belirtti.

“Yaşlı teyzelerimiz kursa yoğun ilgi gösteriyor”

Çapar, “Toplamda 20 kursiyerimiz var. Haftanın beş günü olmak üzere kursiyerlerimize Kur’an-ı Kerim öğretiyoruz. Bunun yanı sıra temel dini bilgiler de veriyoruz. İbadet, itikat, siyer, ahlak, tecvit dersi de veriyoruz. Bazen hadis dersleri de veriyoruz. Peygamber Efendimizin hadislerinden ve sünnetlerinden bahsediyoruz. Bu şekilde onlara hem Kur’an-ı Kerim hem de dini bilgilerde öğretiyoruz. Özellikle yaşlı teyzelerimiz kursa yoğun ilgi gösteriyorlar. Gerçekten de teyzelerimizin sadece Allah (Celle Celaluhu) rızası için Kur’an-ı Kerim öğrenmek ve hayatlarında uygulamak için geldiklerine şahit oluyoruz.” dedi.

“Kur’an-ı Kerim öğrenmenin yaşı hiçbir zaman yoktur”

Kur’an-ı Kerim öğrenmenin ve okumanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren Şaziye Boylu ise, “Kur’an-ı Kerim biliyordum, fakat tecvitle okuyamıyordum. Tecvit eğitimim yarım kalmıştı. Eğitimimi tamamlamak için bu kursa geldim. Allah (Celle Celaluhu) razı olsun hocamızdan, bizimle çok yakından ilgileniyor. Kur’an-ı Kerim öğrenmemiz için elinden gelen gayreti gösteriyor. Bizler de Kur’an-ı Kerim öğrenme aşkıyla aralıksız bir şekilde kursa katılıyoruz. Öğrenmenin yaşı hiçbir zaman yoktur. Yaşımın ilerlemesine rağmen büyük bir zevkle kursa geliyorum. Şimdi artık tecvitle Kur’an-ı Kerim okumayı da öğrendim. Bunun için de çok mutluyum. Bizlere böylesine çok anlamlı bir kurs açtığı için Allah (Celle Celaluhu) başkanımızdan razı olsun. Hocamıza da bizlere ilgi gösterdiği için ve bizlere emek verdiği için çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.