Kur’an-ı Kerim ile ilgili dört hedefimiz ve iki büyük çalışmamız var

Kur’an-ı Kerim ile ilgili dört hedefimiz ve iki büyük çalışmamız var

“Kur’an-ı Kerim ile ilgili bütün çalışmalarımızda dört hedef belirledik. Bunlardan birisi..."

Risale Haber-Haber Merkezi

"V. Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" ödül töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kur'an-ı Kerim çalışmalarını anlattı.

Sözlerine “Bizi rahmetiyle ve mağfiretiyle kuşatmaya gelecek olan ramazan iklimine girerken, 5’incisini düzenlediğimiz uluslararası hıfz, Kur’an, tilavet ve hat yarışmasında ödül alan değerli hafızlarımız, değerli hattatlarımız için gerçekleştirilen bu ödül törenini, bugün Türkiye Cumhuriyetinin kalbi olan bu mekânda, gazi olan bu Külliye’de kabulünüzden dolayı en kalbi şükranlarımızı arz ediyoruz” diye başlayan Görmez, “Bu vesileyle bugünkü ödül törenimizi 15 Temmuz Şehitlerine ve bütün şehitlerimize armağan ediyor ve onları bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ediyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Kur’an ile ilgili çalışmalarda dört hedefin belirlendiğini kaydeden Başkan Görmez, bu dört hedefi şu cümlelerle özetledi;

“Kur’an-ı Kerim ile ilgili bütün çalışmalarımızda dört hedef belirledik. Bunlardan birisi, ‘Hatt-ı muhsin’ Kuran’ı güzel yazma, diğeri ‘Femi Muhsin’ Kuran’ı güzel okuma, bir diğeri ‘Fehm-i Muhsin’ Kuran’ı güzel anlama ve son olarak ‘Hulki Muhsin’ Kuran’ı güzel yaşama. ‘Kur’an-ı Kerim Mekke’de nazil oldu. Kahire’de okundu. İstanbul’da yazıldı’ diye güzel bir söz var. Mushafları Tetkik ve Kıraat Kurulumuzla birlikte diliyoruz ki, istiyoruz ki, Kur’an-ı Kerim Türkiye’de hem yazılsın, hem okunsun, hem anlaşılsın, hem de yaşansın”

Kur’an-ı Kerim ile ilgili iki büyük çalışmanın yürütüldüğünü hatırlatan Başkan Görmez, “Kur’an-ı Kerim ile ilgili iki büyük çalışmamızı yüksek himayelerinizde yürütmeye devam ediyoruz. Bunlardan birincisi yeryüzünde hiçbir Müslüman mushafsız kalmasın prensibiyle başlattığımız “Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyası. Aziz milletimiz büyük bir ilgi gösteriyor ve bizler Afrika’nın en ücra köşelerinde tahtalara yazarak Kur’an-ı Kerim’i ezberlemeye çalışan evlatlarımıza milletimizin hayır eliyle Kur’an-ı Kerimler ulaştırmaya devam ediyoruz. Geçen hafta Sudan’da 100 binden fazla Kur’an-ı Kerim basıldı ve Afrika’nın en ücra köşelerine dağıtıldı. İkinci büyük çalışmamız, ‘Yeryüzünde Hiçbir Lisan Kur’ansız Kalmasın’ Şuana kadar 25 lisana Kur’an-ı Kerim’i tercüme etmiş bulunuyoruz. Umut ediyoruz ki 2 yıl içerisinde 100 lisana Kur’an-ı Kerim’i çevirip dünyanın her yanına dağıtma imkanını Allah’ın bize lütfetmesini niyaz ediyorum” diye konuştu.

Başkan Görmez, sözlerine Mevlana’nın ‘Herkes Kuran’ı Kuran’a hizmeti kadar anlar. Kitap’ın ahlakına sahip olmayanlar Kitap’ın ahkamına vâkıf olamazlar’ sözüyle son verdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.