Kudüs'te ramazan hazırlığı

Kudüs'te ramazan hazırlığı

Ramazan ayının gelmesiyle avlusunda şemsiyeler kurulan Mescid-i Aksa'ya giden eski Kudüs bölgesinin tüm yolları ışıklandırıldı.

Mescid-i Aksa’da ramazan ayı için tüm hazırlıklar tamamlandı. İçinde temizlik çalışmalarının yapıldığı Mescid-i Aksa'nın avlusunda rahatça ibadet edilip, oruçların açılabilmesi için dev şemsiyeler kuruldu. Ramazan ayı boyunca çok sayıda sivil toplum kuruluşu Mescid-i Aksa’nın avlusunda iftar veriyor.

Doğu Kudüs’te yaşayan Filistinliler de her yıl olduğu gibi evlerinin önünün yanı sıra eski Kudüs bölgesini çevreleyen surlar ve şehrin yakınındaki Selahaddin Caddesi'ni de ışıklandırdı. Kentte en yaygın ışıklandırma ise kapı önlerine asılan "ay ve yıldız" motifleri oldu.

Ramazan ayı boyunca Batı Şeria’dan çok sayıda Filistinlinin, İsrail’in günü birlik vereceği izinlerle Kudüs’e gelmesi bekleniyor.

Geçen yıl ramazan ayı boyunca, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlal ve kısıtlamaları nedeniyle şehirde çatışmalar yaşanmıştı. İsrail geçen yıl kadir gecesinde de Mescid-i Aksa'ya girişlere yaş sınırlaması getirmişti. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.