"Kreditörlerin teklifi olağanüstü cömert"

"Kreditörlerin teklifi olağanüstü cömert"

Almanya Başbakanı Merkel, kreditörlerin Yunanistan'a yaptığı teklifi "olağanüstü cömert bir teklif" olarak nitelendirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB, IMF ve Avrupa Merkez Bankası'nın Yunanistan'a yaptığı teklifi, "olağanüstü cömert bir teklif" olarak değerlendirdi.

Merkel, Brüksel'de Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada Yunanistan'a yapılan "olağanüstü cömert teklif"in kabul edilmesi çağrısında bulundu.

Merkel Hollande ve Çipras ile beraber bundan sonra atılacak adımların konuşulduğunu belirterek, Yunanistan'ı yapılan teklifi kabul etmesi için cesaretlendirdiklerini kaydetti. Cumartesi günü yapılması ön görülen Avro Bölgesi (Eurogroup) toplantısının çok önemli olduğuna dikkati çeken Merkel, bu toplantının başarısızlıkla sonuçlanması durumunda alternatif bir planlarının olmadığını da vurguladı.

Yunan hükümeti tarafından Pazartesi günü teklif edilen tedbir paketinin reddedilmesinin ardından, kreditörler hükümete anlaşma için birtakım yeni şartlar önermiş ancak yeni teklif hakkında detaylı bilgi verilmemişti.

Yunanistan, kreditörlerin, kurtarma paketindeki 7,2 milyar avroyu serbest bırakmaması halinde bu ay sonuna kadar IMF'ye ödemesi gereken 1,6 milyar avro borcu karşılayamayacak. Brüksel'deki olağanüstü AB liderleri zirvesine kadar Yunanistan'daki mali krizin çözümüne yönelik bir anlaşma sağlanması ümit ediliyordu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.