Kredi çekmenin günahından kurtulma yolları

Kredi çekmenin günahından kurtulma yolları

Kredi çekmek, faize bulaşmak günah. Peki bundan nasıl kurtulabiliriz?

1. Günaha bulaşan bir insanın yapacağı şey tövbe etmektir. Ayrıca sadaka vermek de günahların bağışlanmasına vesile olur. Sadakanın belli bir miktarı yoktur. İmkânınız ölçüsünde sadaka verirsiniz.

2. Bilindiği üzere bankalardan çekilen krediler faizli olduğu için haramdır. Bu bakımdan faizden uzak durduğumuz gibi, ailemizi de ondan uzak tutmaya çalışmalıyız. Buna rağmen aileniz kredi alırsa bundan kendisi mesul olur.

Ebû Hureyre'den, Hz. Peygamber (asm)'in şöyle dediği nakledilmiştir:

"Mirac gecesi, karınları evler gibi (büyük) olan bir topluluğun yanına geldim. Onların karınlarında dışarıdan görünen yılanlar vardı. Cebrâil (a.s)'e bunların kimler olduğunu sorduğumda; 'Bunlar faiz yiyenlerdir.' cevabını verdi" (İbn Mâce, Ticârât, 58; Ahmed b. Hanbel, Müsned II/353, 363).

Mi'rac olayı 621 m. yıllarında Mekke'de vuku bulduğuna göre, faizin ileride yasaklanabileceğine daha o günden işaret edilmiş olmaktadır.

Yine Mekke'de inen bir âyette fâizin malı arttırmayacağı bildirilmiştir (Rum, 30/39). Medine'de inen bir âyette ise, Tevrat'ta Yahudilere faizin yasaklandığı, ancak bu yasağa uymadıkları için kendilerine helal kılınan bazı temiz ve güzel şeylerin haram kılındığı belirtilmiştir (Nisa, 4/160,161). Bu âyetle ise kısmî yasaklama getirilmiştir.

Sorularla İslamiyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum