Koronavirüsle Avrupa'da Müslümanların sayısı arttı

Koronavirüsle Avrupa'da Müslümanların sayısı arttı

İnsanlar artık camiye gelip Müslüman olmak istiyorlar

Rotterdam İslam Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet İlker, koronavirüsten sonra Peygamberimizin (asm) el yıkama, kalabalığa girmeme, şehri terk etmeme gibi hadislerin Hollanda'da panolarda yer aldığını söyledi.

Hollanda'da bir CEO senelerce bir cami ve muhabbet edecek bir imam bulamamış

Yeniakit.com.tr’den Mehmet Özmen’e konuşan İlker, Avrupalıların artık kendi dillerini konuşan akademisyen ve cami imamı bulunduğunu belirterek, "Avrupa'da Fas ve Türkiye'den gelenlerle sayı çoğalmış, ancak asıl nokta Hollanda anayasası gereği her din kendi okulunu açabiliyor. 11 Eylül saldırısından sonra İslam algısında Avrupa'da bir değişiklik oldu. Özellikle 80'den sonra doğan 2. ve 3. nesil sonrası İslam dini ile ilgili bilgilendirme için eğitim bir zorunluluk oldu. Hollanda'da bir CEO senelerce bir cami ve muhabbet edecek bir imam bulamamış. Bizim üniversiteden mezun bir imamla birlikte cami ziyaretlerinde bulunmaya başlamış. Artık Avrupalılar karşısında kendi dillerini konuşan akademisyen ve imam buluyorlar" şeklinde konuştu.

Koronavirüsle birlikte Ezan sesi yükseldi

İlker sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eskiden yaşlı insanlar camilere giderken şimdilerde gençleri de görmeye başlıyoruz. Başörtülü bir hanımın Hollanda'da sistemin içerisine girmesi ile iletişim arttı. Müsbet Hollandalı insanların bakışları değişti. Koronavirüsle birlikte Ezan sesi yükseldi. Önceden ezan okumak mümkün değildi. Hollandalılara ezanı sormuşlar onlar da çok etkilendiklerini ifade etmişler. 

Roterdam'da Avrupalılar camiye gelip nasıl namaz kılıyorsunuz biz de kılabilir miyiz diye teklifte bulunuyorlar. Irkçılık yapan iki siyasetçi de İslamiyeti kabul etti.

İnsanlar artık camiye gelip Müslüman olmak istiyorlar

Bir Hollandalı bizim çevirmiş olduğumuz Kur'an-ı Kerim'i okumuş ve bize bir mektup yazıp aydınlandığını ifade etmişti. Koronavirüsten sonra Peygamberimizin (asm) vermiş olduğu tavsiyeler, el yıkama, kalabalığa girmeme, şehri terk etmeme gibi hadisler şehrin her yerinde panolarda yer aldı. İnsanlar İslamiyeti merak eder oldu. İnsanlar artık camiye gelip Müslüman olmak istiyorlar. 

Bediüzzaman "Ümitvar olunuz diyor"

Türkiye'den de üniversitemize çok sayıda başvuru yapılıyor. Bizim üniversitemizde yüzde 75 Hollandaca yüzde 25 Arapça olacak şekilde eğitim veriliyor. Ayrıca Hollandalılar da Arapça öğrenmek için üniversitemize başvuruyor.

Bizim üniversitemize kayıt yaptıranların çoğu bayan ben bunda bir rahmet görüyorum. Kadınlarımız çocuklarımızı yetiştiriyor çünkü. Hollanda Diyanet Vakfı bile bizim öğrencilerimize iş imkanı tanıyor. Yurt dışından geleceklerin mutlaka dil bilmeleri gerekiyor. Bu da İngilizce olarak öne çıkıyor tabiki.

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri "Ümitvar olunuz diyor" inşallah çok daha iyi şeyler olacaktır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum