Kitaplar durağa girdi, vatandaş okuyarak otobüs bekleyecek

Kitaplar durağa girdi, vatandaş okuyarak otobüs bekleyecek

Antalyalılar, otobüs saatini kitap okuyarak bekleyecek

Kenan Baş'ın haberi:

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için şehir içindeki klimalı duraklara kitap rafları yerleştirdi. Antalyalılar, otobüs saatini kitap okuyarak bekleyecek.

Büyükşehir Belediyesi, Antalya Sanatçılar Derneği, Gelişim Sanat ve Bahçe Kafe ile ortaklaşa bir kültür projesi geliştirdi. ‘Antalya’da Kitaplar Dolaşıyor’ adlı proje ile Büyükşehir Belediyesi’nin klimalı duraklarına kitap rafları yerleştirildi. Vatandaşların okuma alışkanlığı kazanması hedeflenen proje hakkında gazetecilere, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki klimalı durakta bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Halk duraklarda önemli zaman kaybeder. Duraklarda vatandaş kitap okusun, hatta o kitabı alsın evine götürsün. Okuduktan sonra da tekrar kitabı duraklara bıraksın. Vatandaşlar bu raflara kendi kitaplarını da getirebilir. Bir kültür hareketi başlatalım istedik." dedi.

Antalya'nın okuma yazma oranı yüksek illerin başında geldiğine işaret eden Akaydın, projeyi yaygınlaştırma niyetinde olduklarını belirterek, "Türkiye'de bu işi yapan başka şehir var mı bilmiyorum. Antalya'ya çok yakıştı. Antalya halkını kitap okuyama teşvik eden bir etkinlik. Antalya, herkesin gözlediği bir gerçek var, son yıllarda çok ciddi kültürel kalkınma içinde. Antalya bu hareketi de çok destekleyecektir diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Başkan Akaydın ve proje ortakları, duraktaki rafa ilk kitapları yerleştirerek projeyi başlattı.

Cihan