Kışın soğuğunda evlat nöbeti devam ediyor

Kışın soğuğunda evlat nöbeti devam ediyor

Bir yılı aşkındır HDP Diyarbakır il binası önünde bekleyen aileler, soğuk hava koşullarına rağmen evlat nöbetlerini sürdürüyor.

Çocuklarının PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbeti 506 gündür devam ediyor.

Oğlu Mehmet Nılıfırka için evlat nöbetini sürdüren İmmihan Nılıfırka, "Oğlum Ege Üniversitesinde okuyordu. HDP oğlumu dağa kaçırdı. Dağda aç, susuz ve perişan bir halde bırakıyorlar. Ellerini çocuklarımızın üstünden çeksinler. Ben HDP'den oğlumu istiyorum." dedi.

Evlat nöbetinin 506'ncı gününde olan Nılıfırka, "HDP milletvekilleri bu binadan girip çıkıyorlar. Bizi görmezden gelip dalga geçiyorlar. Kendi çocukları özel okullarda, sıcak yerde yaşarken bizim çocuklarımızı dağa kaçırıp aç ve sussuz bırakıyorlar." ifadelerini kullandı.

Evlat nöbetine katılan 188 aileden 22'sinin çocuğuna kavuştuğunu hatırlatan Nılıfırka, "İnşallah bizde diğer aileler gibi evlatlarımıza kavuşuruz. Evlatlarımızı almadan burdan gitmeyeceğiz. Evlatları kandırılarak dağa kaçırılan çok aileler var fakat korktukları için gelmiyorlar. Tüm ailelere sesleniyorum, gelin birlik beraberlik olalım ve evlatlarımızı o zalimlerin elinden kurtaralım." dedi.

Oğluna seslenen anne Nılıfırka, "Oğlum sesimi duyuyorsan kaç evine gel. PKK seni kandırıyor." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.