Kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak? 2018 Kış lastiği ne zaman zorunlu olacak?

Kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak? 2018 Kış lastiği ne zaman zorunlu olacak?

Sonbahar aylarının ortasına yaklaştığımız şu günlerde insanlar yavaşça kış lastiği zorunluluğunun başlamasını bekliyor. 2018 Kış Lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Yaz lastikleri ne zaman çıkarılacak?

Kış aylarında trafik kazalarının önüne geçmek ve araç ve sürücü güvenliğini sağlamak adına zorunlu tutulan kış lastliği uygulaması için geri sayım başladı. 2018 kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak? Kış lastiği zorunluluğu ne zaman? gibi sorular yanıt arıyor. 81 il için Ulaştırma Bakanlığı tarafından zorunlu kılınan uygulama tüm kış ayları boyunca zorunlu tutuluyor.

Havaların yavaşça soğumaya başlaması ve kış aylarının yaklaşması ile birlikte sürücülerin kış lastiği telaşı başladı. Kış lastiği ne zaman takılacak? açıklandı.

2018 KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Türkiye'de 81 ilde zorunlu olan, şehirler arası yolcu ve yük taşıyan tüm araçları kapsayan kış lastiği uygulaması 2018 yılında 1 Aralık Cumartesi günü başlayacak.

KIŞ LASTİĞİ KULLANMAMANIN CEZASI NE KADAR?

Daha önce Resmi Gazete'de yayınlanan 687 no'lu Kanun Hükmünde Kararname ile tüm şehirlerarası yollarda 1 Aralık ile 1 Nisan arasında kış lastiği takmak zorunlu tutuluyor. 2018 yılı itibari ile bu uygulamaya katılmayanlara 715 TL ceza uygulanacak.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.