​Kiraz hasadına başlandı

​Kiraz hasadına başlandı

​Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İzmir Kemalpaşa Kiraz Hasadı Şenliğine video konferans ile bağlandı, hayırlı bereketli bir hasat dönemi temennisinde bulundu.

İzmir'in yanı sıra kiraz hasadının başladığı Afyon, Amasya, İzmir, Malatya, Manisa ve Muğla'ya da bağlanan Bakan Pakdemirli, dünyada Kiraz Üretiminde birinci sırada, ihracatta ise dördüncü sırada yer aldığımızı belirtti.

Pakdemirli, "Geçen yıl 834 bin dekar alanda, 664 bin ton kiraz ürettik! Ağaç başına verim 31 kg, dekar başına verim ise ortalama 734 kg oldu! Toplam üretimin % 65'ini üreten ve ilk ona giren illerimiz; Konya, İzmir, Bursa, Manisa, Amasya, Afyon, Isparta, Niğde, Denizli ve Çanakkale oldu! Yani Anadolu; kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar, tam bir kiraz yurdu oldu! Kirazdaki 2018/2019 dönemi yeterlilik derecemiz de yüzde 114,8! Dolayısıyla bu da bizim 'kiraz' işini oldukça doğru yaptığımızı, doğru yönettiğimizi gösteriyor!" dedi.

"Destek bizden, kiraz üretmek sizden!"

Bakan Pakdemirli, bakanlıkça kiraza verilen destekleri de hatırlattı. "Standart Fidan Kullanım Desteğimiz, 100 TL/da, Sertifikalı Diğer Fidan Kullanım Desteğimiz, 280 TL/da, Mazot Desteğimiz, 15 TL/da, Gübre Desteğimiz, 4 TL/da, Katı Organik-Organomineral Gübre Desteğimiz, 10 TL/da, Bunun yanında Organik Tarım Desteği, İyi Tarım Uygulamaları Desteği, Küçük Aile İşletmesi Desteği, Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele Desteği, Toprak Analizi Desteği ve Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılması kalemlerinde de üreticimizin yüzünü güldüren özel destekler ve teşvikler verdik! Yani biz diyoruz ki: destek bizden, kiraz üretmek sizden!"  

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.