Kıl biberin kilosu 10 lira

Kıl biberin kilosu 10 lira

Yaz aylarının gelmesiyle beraber pazardaki sebze ve meyve fiyatları düşerken, yeni çıkan kıl biberin kilosu 10 liradan satılıyor.


Yaz aylarının gelmesiyle beraber zenginleşen pazar tezgahlarındaki sebze ve meyvelerin fiyatı ilkbahara oranla oldukça düştü. Diğer sebzelerin ucuz olmasına karşın, tezgahlara yeni gelen yerli kıl biberin kilosu 8 ile 10 lira arasında alıcı buluyor. 

Samsun Modern Pazarı esnafları fiyatların havaların ısınmasıyla beraber düşüşe geçtiğini belirtti. Yerli malların yavaş yavaş piyasaya girdiğini belirten pazarcılar, Çarşamba ve Bafra Ovalarından çıkan ürünlerin tezgahlardaki yerini almasının ardından mevcut fiyatların daha da düşeceğini ifade ettiler. Geçen dönemlerde zam şampiyonu olan ve kilosu 5 liradan satılan patatesin kilosu ise şimdilerde 2 liradan satışa sunuluyor.

“KIL BİBER MUTFAĞIN ACİL İHTİYACI OLAN BİR ÜRÜN DEĞİL”
Pazardaki sebze meyve fiyatlarının gayet normal olduğunu belirten Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Yazıcı, “Şu anda genel olarak sebze fiyatları uygun. Domates ve salata 1 liradan satılıyor. Kıl biber mutfağın acil ihtiyacı olan bir ürün değil. Bol yetişen bir ürün de değil. Kıl biber pahalı, doğru ama pazardaki 100 kişiye sorsanız 5 kişi kıl biberi evine almaz. Ama geri kalan sebze ve meyveler çok ucuz ve normal. Şu anda yerli mal olarak bezelye ve salata çıktı. Yakın zamanda domates ve patates de çıkacak. Yerli malın piyasaya gelmesiyle beraber ürünler daha ucuz ve daha lezzetli olacak” diye konuştu.
Kıl biberin 10 liradan satılmasını değerlendiren pazarcı esnafı Hüseyin Sarıtaş, “Kıl biberin fiyatı 2 haftadır 10 lira. Bunun sebebi, biberin hem az olması hem de piyasaya yeni girmesi. Fiyatlar 1-2 haftaya yarı yarıya düşer. Şu anda pazarın en pahalı ürünü kıl biberi” dedi. 

Pazar piyasasını değerlendiren pazarcı Ahmet Akdeniz, “Şu durumda pazardaki fiyatlarımız gayet normal durumda. Mesela geçen haftalarda kapya biberi 5-6 liraya alıp, 7 liradan satıyorduk. Şu anda 4 liradan satıyoruz. Fasulyenin kilosu 4 liradan satılıyor. Çeri domates geçtiğimiz haftalarda 5 liradan satılıyordu, bu hafta 1 liradan satışa sunuyoruz. Kabağın kilosu 2 lira, salata 1 liradan satılıyor. Fiyatlar gayet uygun” şeklinde konuştu.
Pazarda karpuzun kilosu 1 liradan satılırken, diğer meyvelerin kilosu ise 3 lira ile 5 lira arasında değişiyor. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.