KGM'den yüklenicilere müjde

KGM'den yüklenicilere müjde

Yıldırım: "Karayolları Genel Müdürlüğünde bu sene ilk defa 2016'ya hak ediş devri yapılmayacak. 31 Aralık itibarıyla yüklenicilerin hak ettikleri bütün paralar ödenmiş olacak."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğünde (KGM) bu sene ilk defa 2016'ya hak ediş devri yapılmayacağını belirterek, "31 Aralık itibarıyla yüklenicilerin hak ettikleri bütün paralar ödenmiş olacak" dedi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğünün çalışmalarında her zaman hedeflerinin üzerine çıkan bir kuruluş olduğunu dile getirerek, bu sene de bu geleneğin değişmediğini ifade etti.
 
Genel Müdürlüğün bazı kalemlerde hedeflerin biraz üzerine çıktığını anlatan Yıldırım, bu yıl sonu itibarıyla 659 kilometre olan bölünmüş yol hedefinde 564 kilometreye erişildiğini dile getirdi. Yıldırım, "Tek yolda 850 kilometre hedeflenmiş, 961 kilometre ile aşmış hedefi. Sıcak kaplamada bin 250 kilometre hedeflenmiş bin 167 kilometre ile tamamlanmış. Satıh kaplamada 12 bin 300 kilometre hedeflenmiş 12 bin 371 kilometre gerçekleşmiş. Tünellerde 63 kilometre hedeflenmiş, 57 kilometre yapılmış. Köprü ve viyadükte ise 21 kilometre hedeflenmiş 25 kilometre gerçekleşmiş. Görüldüğü gibi ya yakın ya da biraz üstünde gerçekleşme olmuş" diye konuştu.
 
Karayolları Genel Müdürlüğünde yüklenicilere müjdesinin olduğunu belirten Yıldırım, bu sene ilk defa 2016'ya hak ediş devrinin yapılmayacağını söyledi. Yıldırım, 31 Aralık itibarıyla yüklenicilerin hak ettikleri bütün paraların ödeneceğini ifade ederek, Genel Müdürlüğün borçsuz olarak 2016 programına başlayacağını, bu anlamda 2016'nın daha verimli geçeceğini kaydetti.
 
(AA=)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.