Kazım Karabekir'in kızı soru sordu İlker Başbuğ'un yüzünün şekli değişti!

Kazım Karabekir'in kızı soru sordu İlker Başbuğ'un yüzünün şekli değişti!

Kazım Karabekir'in kızının sorusu ile salonda buz gibi bir hava oluştu panele ara verildi

RİSALEHABER 

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Kazım Karabekir’in kızının Genelkurmay'da düzenlenen bir programda sorduğu sorunun salonda buz gibi havanın esmesine yol açtığını söyledi.

İlker Başbuğ’un Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde, Atatürk, İnönü, Fevzi Çakmak ve Kazım Karabekir Paşa ile ilgili panel düzenlediğini hatırlatan Selvi, panelistlerin Kazım Karabekir’in İstiklal Savaşı’na yaptığı katkıları, “Eytam Mektepleri” kurarak yetim kalan çocukların eğitimiyle ilgilendiğini anlattıklarını belirtti.

Panelin sonunda Karabekir'in kızı Timsal Hanımın "Cumhuriyet’e bağlılığı öne çıkaran, gürül gürül akan bir konuşma yaptığını" ifade eden Selvi, diğer kızı Hayat Hanımın ise biraz durgun olduğunu söyledi.

Babam bu kadar yararlı işler yaptı ise neden böyle yaşamak zorunda bırakıldı?

Konuşma sırası gelen Hayat hanımın sorduğu sorunun İlker Başbuğ'un yüzünün şeklini değiştirdiğine dikkat çeken Selvi, yazısını şöyle sürdürdü:

"Hayat hanım söz aldı, tek bir soru sordu: “Burada babamın İstiklal Savaşı’na verdiği destek anlatıldı. Cumhuriyet’in kuruluşundaki rolü vurgulandı. Bunlar doğruydu. Her şeyi anladım ama bir şeyi anlamadım. Peki babam bu kadar yararlı işler yaptı, bu kadar önemli biriydi de neden 1927 ile 38 arasında her gün karakola imza vererek yaşamak zorunda bırakıldı?”

İlker Paşa’nın yüzünün şekli değişti

"Bu soru üzerine salonda buz gibi bir hava oluştu. Panele ara verildi. Dışarı çıktık, İlker Paşa ile sohbet ediyorduk. Bir meslektaşımız Hayat Hanım’ın sorusunu hatırlattı. İlker Paşa’nın yüzünün şekli değişti. Aradan çok zaman geçtiği için ne yanıt verdiğini hatırlayamıyorum ama ondan sonra bu tür bir program yapılmadı.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
11 Yorum