Karadeniz'deki fırtına balıkçı tezgahlarını vurdu

Karadeniz'deki fırtına balıkçı tezgahlarını vurdu

Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle tekneler denize açılamayınca Giresun'daki balıkçı tezgahları boş kaldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Kocaeli'nin bir taraftan bilim ve teknoloji merkezi haline gelmesini, diğer taraftan da Türkiye'nin uluslararası rekabet gücünün artmasına önemli derecede katkı veren il olmasını sağlayacağız" dedi.

Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaretinde yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimlerinde Türkiye'de istikrarın tekrar sağlandığını, Kocaeli'de de büyük bir başarı elde edildiğini söyledi.

Vatandaşların AK Parti'ye olan ilgisinin sorumluluklarını arttırdığını vurgulayan Işık, Kocaeli'de elde edilen başarıda Karaosmanoğlu ve parti teşkilatlarının büyük katkısı olduğunu belirtti.

Bakan Işık, Kocaeli'nin nüfusunun her yıl ortalama 30-40 bin arttığını dile getirerek, "Böyle bir ilin ihtiyaçlarının sürekliliğini dikkate aldığımız zaman hizmetin de sürekliliği olmazsa olmaz. Sürekli pedalı çevirmek durumundayız, tempomuzu düşürmemeliyiz. Kocaeli, Avrupa'nın Asya ile en önemli bağlantı noktasında bulunuyor. Bu nedenle kentin ihtiyaçlarını sürekli yineleniyor. Dolayısıyla burada geleceği de planlayan anlayışla hareket etmeliyiz" diye konuştu.

Kocaeli'de 13 yıl öncesine göre büyük değişim yaşandığını anlatan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"13 yıl önce Kocaeli'ne gelen ve o arada hiç gelmeyen bir insanı bugün Kocaeli'ye getirin neredeyse yönünü şaşırır, o kadar şehir değişti, güzelleşti. Bu çalışmaları arttırarak devam ettireceğiz. Büyükşehir Belediyemizin her zaman desteklenmesi bizim en önemli önceliğimiz. Özellikle ulaştırma alanındaki çalışmaları yoğunlaştıracağız. Yakında Kandıra-İzmit duble yolunun temelini atacağız. Birlik, beraberlik ve uyum çok önemli. Kocaeli bu uyumu yakalamış bir il, bunun meyvesi alıyor. Kocaeli'nin bir taraftan bilim ve teknoloji merkezi haline gelmesini, diğer taraftan da Türkiye'nin uluslararası rekabet gücünün artmasına önemli derecede katkı veren il olmasını sağlayacağız. Bu çalışmaları aynı anda yürüteceğiz. Kocaeli önümüzdeki dönemde yıldızı daha da parlayan bir il konumuna gelecek."

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.